Бізнесмен вказує на бізнес-іконки та графіки, посередині - 2022

2022 рік: Прогнози експертів з технологій

2021 рік приніс чимало викликів та інновацій, що вплинуло на всі аспекти нашого життя – на роботу, дозвілля та на те, як ми спілкуємося із іншими людьми. Щоби краще зрозуміти, як технології будуть розвиватися наступного року (і на що це вплине), ми попросили наших експертів поділитися думками та прогнозами щодо технологічних трендів у 2022 році.

Технології як на роботі, так і поза нею

Чоловічі руки на клавіатурі, що лежить на столі; інфографічний HUD-інтерфейс

Локдауни по всьому світу під час пандемії Covid-19 підкреслили важливість ефективного застосування технологій у робочих процесах. Роланд Брок (@rolandbroch) вважає, що відбудеться значний прогрес технологій відеоконференцій, які забезпечують можливість дистанційної взаємодії: «Більші екрани. 3D-технології з ефектом присутності. Більше зручності».

Однак ці інновації не будуть обмежуватися сферою роботи – можуть також з’явитися технології з ефектом присутності, що будуть використовуватися для взаємодії між клієнтами та брендами: «Завдяки вдосконаленню можливостей як #обладнання, так і #ПрограмногоЗабезпечення в сферах #ШтучногоІнтелекту та #ВіртуальноїРеальності, бренди будуть все більше використовувати рішення з ефектом присутності для побудови взаємодії із клієнтами», прогнозує Елена Карстіу (@elenacarstoiu); «Взаємодія з клієнтами стала технологічною як ніколи раніше».

За останні два роки технології ще більше увійшли в побутове життя людей; за даними Служби державної статистики Великої Британії станом на травень 2021 року 37% дорослого населення цієї країни принаймні частково працювало з дому. Звісно, тут є і певні ризики, особливо у розрізі конфіденційності та захисту даних: «Є необхідність забезпечення захищених засобів для роботи з дому, використання домашніх пристроїв, VPN та єдності Інтернету речей. Знову ж таки, потреба у безпечних рішеннях для зберігання даних та обміну ними», відмічає Тара Таубман-Бассіріан (@clarinette02).

Рафаель Блум (@rafibloom73) наголошує на важливості того, що по мірі розвитку технологій в центрі уваги має бути людина: «Сподіваюся, що нові технології будуть нам допомагати – будь то пряме сприяння штучного інтелекту або щось простіше, наприклад, 'режими зосередження на пристроях Apple».

Обриси штучного інтелекту, на синьому фоні – друкована плата та бінарний код

Штучний інтелект і кібербезпека

За останні декілька років у сфері штучного інтелекту було досягнуто непоганих результатів, що забезпечує можливість його використання у декількох складних напрямках. Штучний інтелект можна застосовувати і в сфері сталого розвитку – наприклад, «спеціальні датчики на транспортних засобах та відповідній інфраструктурі можуть допомогти зменшити затори та забрудненість у містах», вважає Роб Мей (@robmay70). І, звісно, роль штучного інтелекту у більш буденних аспектах життя також може зрости: На думку Девіда Кларка, «#ШтучнийІнтелект буде більше використовуватися в автомобілях та побутовій техніці», а представники Хмарної спільноти Данії (@dutchcloudcomm) пожартували, що, можливо, «холодильник зі штучним інтелектом буде нам казати, коли з пивом вже перебор».

За цей рік значно зросла увага до теми кібербезпеки;Центр досліджень викрадень особистих даних повідомив про те, що кількість повідомлень про злами вже перевищила показники 2020 року. Що стосується протидії цій загрозі, Найджел Тозер (@NigelTozer) прогнозує, що штучний інтелект «у 22 році буде все більше застосовуватися для #кібербезпеки», а також що зросте кількість «пропозицій кібербезпеки як послуги».

З іншої сторони, Еллі Херст (@Advent_IM_Comms) наголошує на тому, що кібербезпекові технології мають підтримувати своїх користувачів: «Ми знаємо, що найбільш успішні злами – справа рук людини, тому технології мають цьому протидіяти. Однак треба знати міру, бо інвазивні технології призводять до втрати людей та появи тіньового ІТ», а Рафаель Блум додає: «#Кібербезпека має бути орієнтована на людей, процеси та належне управління, а не на технології як панацею».

Серверна пам’ять та накопичувачі стануть ще більш актуальними в 2022 р. у зв’язку із розвитком новітніх технологій – від штучного інтелекту та 5G до кібербезпеки. Кейт Суханова (@ThisIsKateS) прогнозує «збільшення кількості організацій, що використовують #хмари замість фізичних серверів, а також збільшення кількості провайдерів #VPN для споживачів» як відповідь на занепокоєння щодо безпеки даних та кіберзлочинів. Білл М’ю (@BillMew) додає: «По мірі зростання кіберзлочинів зросте актуальність шифрованих сховищ – не просто у #хмарі, але на ВСІХ пристроях».

Виклики та тенденції 2022 року

символи відновлюваної енергетики, збереження природних ресурсів та захисту довкілля всередині механізму, якого торкається рука

В наступному році значними викликами для галузі технологій будуть проблеми у сфері логістики та ланцюгів постачання. Джофрі Петі (@Kingston_GPetit) відмічає, що «одним із найбільших викликів у 2022 році може бути глобальний дефіцит компонентів, що може загальмувати появу інновацій та розробки нової інфраструктури».

Хоча робота з дому стала доволі поширеним явищем, організаціям все-таки треба вирішувати проблеми, пов’язані зі специфікою роботи в дистанційному або змішаному режимі: «Подальша необхідність дистанційної роботи може призвести до кризи тих організацій, які недостатньо до цього підготувалися і думають, що небезпека минула», попереджує Еллі Херст.

У 2022 році кібербезпека залишиться дуже актуальною темою; Роб Мей прогнозує, що серед топ-трендів ІТ у 2022 році буде «кібербезпека та mesh-архітектура #CSMA. Обчислення, що підвищують конфіденційність #PEC для захисту даних».

Ще однією актуальною темою буде сталий розвиток технологій. На думку Роланда Брока, «серед трендів 2022 року будуть стале та ресурсоефективне обладнання та зелене кодування»; під «зеленим кодуванням» мається на увазі написання програмного коду для створення алгоритмів із мінімальними енерговитратами як в плані структури, так і в плані поведінки. Увага до питань змін клімату та ризиків для довкілля зростає в усьому світі, тому цікаво, яку роль технологічні інновації зіграють у сталому розвитку.

Ми в Kingston Technology вважаємо себе надійними знавцями та експертами у сфері штучного інтелекту, кібербезпеки та новітніх технологій. Kingston завжди з вами, що би ви не робили, і працює над вирішенням ваших бізнес-потреб. І хоча 2022 рік може принести чимало несподіванок та можливостей для організацій, ми певні, що наші рішення допоможуть бізнесу у подоланні будь-яких технологічних викликів.

#KingstonIsWithYou #KingstonIronKey

top view of a laptop on a dark desk with circuit board line illustrations

Запитайте експерта

Правильний вибір рішення вимагає розуміння проєктних та системних вимог. Дозвольте експертам Kingston допомогти в цьому.

Запитайте експерта

Пошук товарів Kingston

Разом із Kingston вибір пам'яті дуже простий.
Завдяки 35 рокам досвіду Kingston має знання та ресурси, необхідні для правильного вибору.

Пошук за назвою системи чи пристрою

Щоб знайти потрібний продукт Kingston, просто введіть назву чи модельний номер комп’ютерної системи чи цифрового пристрою.

Пошук за модельним номером Kingston

Введіть модельний номер продукту Kingston