Bir iş insanı, ortada 2022’nin yer aldığı iş simgeleri ve grafikleri resmini işaret ediyor

2022: Teknoloji uzmanlarının tahminleri

2021, ofislerden eğlenceye, birbirimizle nasıl iletişim kurduğumuza kadar hayatımızın her yönünü etkileyen teknoloji alanında zorluklarla ve inovasyonlarla dolu bir yıl oldu. Önümüzdeki yıl teknolojinin nasıl gelişeceğini ve etkisinin nasıl olacağını daha iyi anlamak için uzmanlar topluluğumuza, 2022’deki teknoloji trendleriyle ilgili bilgilerini ve tahminlerini sorduk.

İş yeri ve ötesinde herkesi kendine çeken teknolojiler

İzleyiciyi içine çeken HUD grafik arayüzünün çift pozlaması ile bulanık bir masada bir klavyede yazı yazan erkek eli

Covid-19 pandemisi sırasında tüm dünyada yaşanan kapanmalar, teknolojinin iş yeri faaliyetlerine etkili biçimde entegre edilmesinin önemini vurguladı. Roland Broch (@rolandbroch), artık uzaktan çalışan ve işbirliği yapan ekipler için bir gereklilik olan video konferans sisteminde, önemli gelişmeler yaşanacağını ön görüyor: “Daha büyük ekranlar. İzleyiciyi içine çeken 3D deneyim. Daha fazla kullanışlılık.”

Ancak bu yenilikçi deneyimler iş yerleri ile sınırlı kalmayacak. Tüketiciler de markalarla etkileşimlerinde izleyiciyi içine çeken bu teknolojilerin avantajlarını görebilir: Elena Carstoiu (@elenacarstoiu), “Yapay Zeka ve Sanal Gerçeklik konusunda donanım ve yazılımda ulaşılan ilerlemelerle tüketiciler için izleyiciyi içine çeken deneyimleri sağlamak markalar tarafından yalnızca daha fazla kullanılacak” diye tahmin ediyor; “Müşterilerinizle etkileşim kurmak daha önce hiç bu kadar teknolojik olmamıştı.”

Geçtiğimiz iki yılda teknoloji insanların günlük hayatlarına daha da entegre hale geldi. Ulusal İstatistik Kurumu verilerine göre Mayıs 2021 itibariyle Birleşik Krallık’taki yetişkinlerin %37’si işinin en az bir miktarını evden gerçekleştirmektedir. Tabi ki bu durum özellikle veri gizliliği ve güvenlik açısından kendine özgü riskler yaratmaktadır. Tara Taubman-Bassirian (@clarinette02) “Güvenli uzaktan çalışma, ev cihazlarının kullanımı, VPN ve IoT (Nesnelerin İnterneti) birliğine ihtiyaç var. Ayrıca güvenli veri saklama ve veri paylaşma da gerekiyor,” diyor.

Rafael Bloom (@rafibloom73), teknoloji giderek hakim bir konuma gelirken insanlara öncelik vermenin önemini vurguluyor: “Doğrudan Yapay Zekanın yardımı ya da Apple cihazlardaki yeni ‘odak modları’ gibi daha basit olanaklarla teknolojinin artık bize yardımcı olacak şekilde evrileceğini umuyorum.”

Mavi arka plan üzerinde devre kartı ve ikili kod veri akışının yer aldığı yapay zeka yüzü anahatları

Yapay zeka ve siber güvenlik

Yapay Zeka (AI), geçtiğimiz birkaç yılda büyük adımlar atarak, birçok alanda daha karmaşık kullanımlara olanak sağladı. Rob May’e (@robmay70) göre Yapay Zeka, “şehirlerimizin daha az tıkalı ve daha az kirli hale gelmesini sağlayacak araçlardaki gelişmiş sensörler ve bağlı altyapılar” kullanılarak sürdürülebilirlik alanında uygulamalara sahip olabilir. Tabi ki günlük hayatın daha olağan akışında da yapay zekanın etkilerini görebiliriz: David Clarke, “sürücülere yardımcı olmak için araçlarda ve ev cihazlarında daha fazla yapay zeka” olacağını tahmin ederken Dutch Cloud Community (@dutchcloudcomm), daha eğlenceli bir görüşe sahip: “buzdolabınızdaki yapay zeka, son bir biranın iyi bir fikir olmadığını söyleyebilir”.

Identity Theft Research Center’a göre bildirilen veri ihlallerinin şimdiden 2020 değerlerini geçmiş olmasıyla özellikle siber güvenlikle ilgili kaygılar geçtiğimiz yıl artış gösterdi. Bu artan tehditlerle mücadele etmek için Nigel Tozer (@NigelTozer) yapay zekanın “2022 de verilen siber güvenlik olacağını,” ve “Hizmet Olarak Siber Güvenlik tekliflerinin” gelişeceğini tahmin ediyor.

Diğer yandan Ellie Hurst (@Advent_IM_Comms) siber güvenlik teknolojilerinin onu kullanan insanları desteklemesi gerektiğini vurguluyor: “En başarılı ihlallere insanların neden olduğunu biliyoruz, dolayısıyla onların teknolojiyle desteklenmesi gerekiyor. Girişimci teknoloji insanları mahrum edebileceğinden ve gölge IT’yi olanak tanıyabileceğinden orantılı olmalıdır.” Rafael Bloom’a göre ise “Siber güvenlik, her işe uygun bir çözüm sağlamak için teknolojiye güvenmek yerine insanlara, süreçlere ve uygun yönetişime öncelik vermelidir.”

Sunucu belleği ve veri saklama ürünleri, 2022’de Yapay Zekadan ve 5G’den siber güvenliğe kadar gelişen teknolojilerin desteklenmesinde hayati öneme sahip olacaktır. Kate Sukhanova (@ThisIsKateS) veri güvenliği ve siber suçlar konusunda artan kaygılara yanıt olarak “daha fazla kuruluşun, fiziksel sunucular yerine Bulut sistemleri tercih edeceğini ve tüketicilere yönelik daha fazla VPN sağlayıcı'’ olacağını ön görüyor. Bill Mew (@BillMew), “Siber güvenlik daha yaygın hale gelirken, sadece bulutta değil TÜM cihazlarda şifreli veri saklama sistemlerine doğru daha fazla hareket olması gerekecektir,” diye ekliyor.

2022 için zorluklar ve trendler

bir elin birine sanki bir düğmeye basıyormuş gibi dokunduğu çarklar içinde yenilenebilir enerji, doğal kaynakların korunması, çevre koruma sembolleri

Lojistik ve tedarik zinciri sorunları, önümüzdeki yıl teknoloji endüstrisi için önemli zorluklar arasında yer alacaktır. Geoffrey Petit (@Kingston_GPetit), “2022’deki en büyük zorluklardan biri yeni inovasyonların geliştirilmesini ve yeni altyapıların oluşturulmasını geciktirebilecek şekilde dünya genelinde bileşenlerde yaşanacak kıtlık olabilir.”

Evden çalışma giderek daha yaygın hale gelirken kuruluşların, uzaktan ya da hibrit çalışmanın getirdiği sorunları çözmesi gerekecektir: Ellie Hurst, “Uzaktan çalışmaya yönelik devam eden gereksinim yetersiz şekilde yapılandırılan ve eğitilen kuruluşların girdaba kapılabileceği anlamına gelmektedir. Dolayısıyla yeni uzaktan çalışmanın tehlikesinin geçtiğini düşünemeyiz,” diyerek uyarıyor.

Siber güvenlik, teknoloji trendleri siber tehditlere karşı farkındalığın arttığını gösterdiğinden 2022 yılında önemli bir konu olmaya devam edecek. Rob May, 2022’nin en önemli IT trendlerinin bunlar olacağını düşünüyor: “gizlilik ve veri koruması için Siber Güvenlik Ağı Mimarisi (Cybersecurity Mesh Architecture #CSMA). Gizliliği Geliştiren Hesaplama (Privacy Enhancing Computation #PEC).”

Teknolojideki sürdürülebilirlik de tartışmanın ana konularından biri olacak. Roland Broch, “sürdürülebilir ve kaynakları verimli kullanan donanımlar ve çevreci kodlama 2022’nin gelişen trendleri” arasında olacağını tahmin ediyor; ‘çevreci kodlama’, hem yapı hem de davranış açısından minimum enerji tüketimi oluşturacak algoritmalar yazmak için kodların programlanması anlamına gelmektedir. Dünya genelinde iklim değişimi ve çevresel riskler konusundaki farkındalık artarken, teknolojik inovasyonların, sürdürülebilirliğin artırılmasında oynayacağı rolü görmek ilginç olacaktır.

Kingston Technology olarak kendimizi Yapay Zeka, Siber Güvenlik ve teknolojideki ilerlemeleri destekleyen güvenilir danışmanlar ve teknoloji sağlayıcıları olarak görüyoruz. Kingston, faaliyet alanı ne olursa olsun işletmenizin gereksinimlerini desteklemek için yanınızdadır. 2022 kuruluşlar açısından beklenmeyen zorluklar ve fırsatlarla dolu olsa bile, çözümlerimizin, kuruluşları, karşı karşıya kalabilecekleri tüm teknolojik zorluklar konusunda destekleyebileceğinden eminiz.

#KingstonIsWithYou #KingstonIronKey

devre kartı çizimlerinin yer aldığı koyu renkli bir masada duran bir dizüstü bilgisayarın üstten görünümü

Bir Uzmana Sorun

Doğru çözümün planlanması, projenizin ve sisteminizin gereksinimlerinin anlaşılmasını gerektirir. Kingston’ın uzmanları size yardımcı olabilir.

Bir Uzmana Sorun

Kingston Ürün Bulma Aracı

Kingston ile işe başladığınızda bellek seçmek kolaydır.
35 yılı aşkın uzmanlığıyla Kingston, güvenle bellek seçmeniz için gerekli olan bilgiye ve kaynaklara sahiptir.

Sisteme/Cihaza Göre Ara

İhtiyacınız olan Kingston ürünlerini bulmak için bigisayar sistemi ya da dijital cihazın marka ve model numarasını ya da sistem parça numarasını girin.

Parça Numarasına Göre Ara:

Kingston parça numarasına, dağıtıcı parça numarasına ya da üreticiyle eşdeğer parça numarasına göre arama yapın.