Beyaz bir klavyeli bir bilgisayarı temizleyen minyatür insanlar ve arka planda titreşen turuncu ışıklar

PC sisteminizin temizlenmesi

Oyun sisteminizde tozun birikmeye başladığını ve sistemin aşırı ısınmasına neden olduğunu fark ettiniz mi? Tüm oyun bilgisayarları toza ve pisliğe duyarlıdır ve eğer sisteminizi temizlemeyi çok uzun süre ertelerseniz, bileşenleriniz zarar görebilir ve oyun performansınız etkilenebilir. Sisteminizin tozlanması kaçınılmazdır. İster her zaman kullanıyor, isterse sadece haftada bir oynuyor olun, oyun bilgisayarları tozu sever. Sisteminizin en iyi görünümde kalması ve PC’nizin kullanım ömründe önemli azalmaları önlemek için bilgisayarınızı her üç ila altı ayda bir temizlemenizi öneriyoruz. Aynı zamanda bilgisayarınızın içini temizlemeye vakit ayırmak da iyi bir fikirdir. Eski dosyaları ya da uygulamaları silebilir, hatta Windows’un temiz bir kopyasını yükleyebilirsiniz. Sisteminizi temizlemek düşündüğünüz kadar zor değildir. Aşağıdaki adım adım kılavuzumuza bakın.

Bilgisayarınızı fiziksel olarak temizlemek

  • Bilgisayarınızı kapatın ve elektrik kablosunu çıkarın. Bu işlem güvenliğinizi sağlayacaktır.
  • Bilgisayarınızı iyi havalandırılmış bir yere götürmek iyi bir fikirdir. Aksi takdirde uzaklaştırdığınız tozlar yeniden bilgisayarınıza yerleşecektir.
  • Kasanın en kirli yerleri, tozun biriktiği üst ve alt kısmıdır. Kasanın dış yüzeyini nemli bir bezle silin.
  • İç kısım biraz daha dikkat gerektirir. En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
  • Bileşenlerinizi nasıl çıkaracağınızı bilmiyorsanız, kasadan her şeyi çıkarmak ve kısa süreli hava püskürtmeleri ile tozları uzaklaştırmak iyi bir fikir olabilir.
  • Sisteminizi yeniden birleştirmeden önce sistemde havanın daha rahat biçimde geçmesini sağlamak için kabloları düzenlemenizi öneririz. Ayrıca bir sonraki temizliğinizde birikecek toz miktarını en aza indirmek için kasanıza basınç uygulayabilirsiniz.

Sisteminizi temizlemek

Bir surface pro ekranında Cortana
  • Bilgisayarınızın içini temizlemenin iyi yollarından biri artık kullanmadığınız dosyaları silmek ya da onları bir USB belleğe ya da bulut saklama alanına kaydetmektir. Bu işlem PC’nizde önemli miktarda alan açacaktır.
  • Çoğu PC’ler çok miktarda yer kaplayabilen ve PC’nizi yavaşlatabilen önceden yüklü programlarla gelmektedir. Asla kullanmadığınız programları ya da uygulamaları kaldırın.
  • İnternet tarayıcısı geçmişinizi, ön belleği ve çerezleri temizlemek her zaman iyi fikirdir. İnternet tarayıcısı geçmişinin arada sırada temizlenmesi internet tarayıcınızın çok fazla bilgi tutmaması açısından önemlidir.
  • Çok miktarda dosya sildikten sonra çöp kutusunu boşaltmanız önerilir. Ancak çöp kutusunu boşalttığınızda burada dosyalara artık ulaşamayacağınızı unutmayın.
  • Windows’u yeniden yüklemek PC’nizi hızlandırmanın ve PC’nizdeki kötü amaçlı yazılımlardan ya da sistematik sorunlardan kullanmanın harika bir yoludur. Windows’u yeniden yüklemeden önce kişisel verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Sonuç

Oyun sisteminizi temizlemek, oyun oynamanın en heyecan verici kısımlarından biri değildir ancak sisteminizin en iyi performansta tutmak ve aşırı ısınmasını önlemek istiyorsanız gerekli bir işlemdir. Bilgisayarınız eskiden aşırı ısınıyorsa, iyi bir temizlikten sonra artık bunun yaşanmadığını fark edeceksiniz. Oyun PC’izin içini ve dışını temizlemek için ayıracağınız zaman, en yüksek kapasitede çalışmasını sağlayacak, dolayısıyla oyun deneyiminizini iyileştirecektir. Bilgisayarınızı performansını korumak ve makinenizin genel kullanım ömrünü artırmak için her üç ila altı ayda bir temizlemenizi öneriyoruz.

#KingstonFURY #KingstonIsWithYou

İlgili Yazılar