Kingston 2.5” SSD

Bir 2.5” SSD’nin Takılması

Adım 1: Çalışma Alanınızın Hazırlanması

Yeni Kingston 2.5” SSD’nizi güvenli ve düzgün biçimde takmak için çalışma alanınızı hazırlamanız gerekecektir. Yeni 2.5” SSD’nize zarar verebileceğinden çalışma alanınızda statik elektrik oluşturabilecek her şeyin ortadan kaldırmanız önerilmektedir.

  1. Malzemelerinizi hazırlayın. Bilgisayarınıza, bir tornavidaya, yeni Kingston 2.5” SSD’nize ve bilgisayarınızın kullanma kılavuzuna ihtiyacınız olacaktır.
  2. Önemli dosyaları yedekleyin. 2.5” SSD’nizi takmaya başlamadan önce eski bilgisayar veri saklama alanındaki önemli dosyaları bir harici SSD’ye, USB flash belleğe ya da bulut veri saklama alanına kaydedin.
  3. Acele etmeyin. Artık 2.5” SSD’nizi takmak için ihtiyacınız olan her şeye sahipsiniz. Bilgisayarınız gösterilenden biraz farklı görünüyor olabilir ancak işlemler genellikle aynıdır. Her adımı dikkatlice okuyun ve bilgisayarınızın bileşenlerini tanımada zorlanıyorsanız bilgisayarınızın kullanma kılavuzuna bakın.

Veri saklama sürücünüzü değiştirmek ya da bir SSD’ye (Katı Hal Sürücüsü) yükseltmek, masaüstü PC ya da dizüstü bilgisayarınızın genel hızını iyileştirebilir. İyi performans göstermeyen bir PC’nizin ya da dizüstü bilgisayarınızın performansını sadece bir SSD ile yükselterek önemli ölçüde iyileştirebilirsiniz.

Bir SSD takmak kolaydır. Evinizde kendi başınıza kolayca yapabilirsiniz. Basit 2.5 SSD kurulum kılavuzumuzla sadece bir tornavida ve sisteminizin kullanma kılavuzunu kullanarak bir 2.5” SSD’yi masaüstü PC’nizi ya da dizüstü bilgisayarınıza nasıl takacağınızı öğrenin.

Açık bir dizüstü bilgisayara takılmaya hazır Kingston 2.5” SSD

Adım 2: 2.5” SSD’nizin Takılması

  1. Sisteminizi tamamen kapatın.
  2. Sisteminizi tamamen kapattıktan sonra elektrik kablosunu ve pili çıkarın. Pili yalnızca bir dizüstü bilgisayara 2.5” SSD takıyorsanız çıkarın. Pilin nasıl güvenli çıkarılabileceğini görmek için bilgisayarınızın kullanma kılavuzuna bakın.
  3. Güç düğmesine beş saniye basılı tutarak PC’nizde kalmış olabilecek elektriği boşaltın. Eğer bir dizüstü bilgisayara 2.5” SSD takıyorsanız pilinizi statik elektriğini boşaltın. Dizüstü bilgisayar pilinizde birikmiş olabilecek statik elektriği boşaltmanız iyi olur. Pili çıkarın ve kalmış olabilecek elektriği boşaltmak için dizüstü bilgisayarınızın güç düğmesine beş saniye basılı tutun.
  4. PC’nizin kasasını açın. Her kasa farklı tasarıma sahiptir. Dolayısıyla kasanızın nasıl düzgün biçimde açılabileceğini görmek için bilgisayarınızın kullanma kılavuzuna bakın.
  5. Tedbir amaçlı olarak kendinizi topraklayın. Masaüstü PC’nizde birikmiş olabilecek statik elektriği boşaltmak için boyasız ya da kaplamasız bir metal yüzeye dokunun.
  6. Veri saklama ünitesi bölmesini bulun. Masaüstü PC’lerde bazı veri saklama ünitesi bölmeleri ve mevcut sabit disk sürücüler, standart SSD boyutundan çok daha büyüktür. Masaüstü PC’nizde durum böyleyse SSD’nin takılabilmesi için bir 2.5” - 3.5” SSD dönüştürücüye ihtiyacınız olacaktır. Veri saklama ünitesi bölmesinin tam yeri ve boyutu için bilgisayarınızın kullanma kılavuzuna bakın.
  7. Kingston 2.5” SSD’nizi veri saklama ünitesi bölmesine takın. SSD’yi bölmeye takarken zorlamayın. Bağlantıyı zorlamadan kolayca takılabilmelidir.

    SSD’yi ikinci bir sürücü olarak takmak için bir SATA kablosu kullanın ve kablonun bir ucunu anakartınızdaki SATA konektörüne takın. SATA kablosunun diğer ucunu Kingston SSD’nize takın. Daha sonra sisteminizin güç kaynağından gelen mevcut bir SATA güç kablosunu alın ve kabloyu Kingston SSD’nize bağlayın. Tüm SATA kabloları Kingston SSD’nize nasıl bağlayacağınızı görmek için bilgisayarınızın kullanma kılavuzuna bakın.
  8. Bilgisayarınızı yeniden birleştirin. 2.5” SSD’yi taktıktan sonra bilgisayarınızın söktüğünüz parçalarını geri takın.
  9. Bilgisayarınızı açın. PC’niz ya da dizüstü bilgisayarınız yeni 2.5” SSD’den açılış yapmalıdır. Daha sonra tüm içerikleri eski veri saklama sürücünüzden yeni 2.5” SSD’ye klonlayın.
Acronis sürücü klonlama yazılımı

Adım 3: 2.5” SSD’nizi klonlamak

    1. Klonlama yazılımını indirin. Kingston SSD kitinizle birlikte Acronis klonlama yazılımını almadıysanız Acronis klonlama yazılımını buradan indirebilirsiniz. Yazılımı, bir hesap oluşturarak ve aktivasyon talimatlarını uygulayarak etkinleştirmeniz gerekir.
    2. Uygulamayı başlatın. Acronis klonlama yazılımını etkinleştirmeyi tamamladıktan sonra Acronis True Image OEM uygulamasını başlatın ve Clone Disk’e (Diski Klonla) tıklayın.
    3. Klonlama yöntemini seçin. Automatic (Otomatik) kopyalama yöntemini seçin ve Next'e (İleri) tıklayın.
    4. Kaynak diski seçin. Kopyalamak istediğiniz kaynak diski seçin ve Next'e (İleri) basın.
    5. Hedef diski seçin. Eski diski klonlamak istediğiniz hedef diski seçin ve Next’i (İleri) tıklatın.
    6. Özet. Doğru kaynak ve hedef diskleri seçtiğinizi onaylayın. Hedef diskteki değişiklikleri Before and After (Önce ve Sonra) altında da gözden geçirebilirsiniz. Veri aktarma işlemini başlatmak için Proceed'e (Başlat) basın.
    7. Veri aktarma. Bilgisayarınızı tekrar başlatma zamanı geldiğini gösteren bir bildirim gösterilecektir. Diğer açık uygulamaları kapatın ve hazır olduğunuzda Restart'a (Tekrar Başlat) basın.

      Sistem Acronis kopyalama uygulaması ile açılacaktır ve veri aktarma işlemi başlayacaktır. Veri aktarma tamamlandığında bilgisayar kapatılacaktır.
    8. Kopyalama işlemi artık tamamlanmıştır. Bilgisayarınız tamamen kapandığında eski veri saklama sürücünüzü çıkarabilirsiniz. Bilgisayarınızı tekrar açtığınızda yeni 2.5” SSD’den açılacaktır.
Kingston SSD manager ekran görüntüsü

Adım 4: SSD Manager’ı indirin

Kingston® SSD Manager, kullanıcıların Kingston SSD’lerinin çeşitli yönlerini izlemesini ve yönetmesini sağlayan bir uygulamadır. Aynı zamanda SSD’nin sağlığını, durumunu ve kapasitesini izleyebileceksiniz. Buradan Kingston SSD Manager’ı indirin ve verilen talimatları uygulayın.

  1. İndirdikten sonra SSD Manager’ı başlatın. Bu yazılım SSD’nizin performans güncellemelerini almasını ve yeni SSD’nizin sistem kaynaklarını kullanarak performansının artırılmasını sağlar.
  2. SSD Manager yazılımını çalıştırın ve yükleme işlemlerini uygulayın. SSD Manager ilk açılışında PC’niz ya da dizüstü bilgisayarınızdaki disk sürücülerini tarayacaktır.
  3. Artık Kingston SSD Manager’ın yüklemesi tamamladınız. Kurulumu tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.

Yeni Kingston 2.5” SSD’nizi taktığınız için tebrik ederiz! Bir SSD’nin veri saklama avantajlarını deneyimleyecek ve açılış sürelerinden veri saklama alanından veri okuma hızlarına kadar bilgisayarınızın performansındaki artışı göreceksiniz.

#KingstonIsWithYou

İlgili Videolar

İlgili Yazılar