Kingston izjava o ograničenoj garanciji

Kompletne informacije koje se odnose na garancije kompanije Kingston su navedene u nastavku. Možete brže preći direktno na odeljak koji želite tako što ćete izabrati temu koja vam je potrebna sa liste u nastavku:

Kingston garantuje prvobitnom krajnjem korisniku-kupcu da njegovi proizvodi nemaju nedostataka u pogledu materijala i kvaliteta izrade u uslovima i odredbama koji su ovde navedeni. Shodno uslovima i ograničenjima navedenim dole, Kingston će, po sopstvenom nahođenju, popraviti ili zameniti bilo koji deo svojih proizvoda za koji se utvrdi da ima nedostataka nastalih zbog neodgovarajuće izrade ili materijala. Popravljene delove ili zamenjene proizvode Kingston će obezbediti na bazi zamene i biće ili novi ili sa obnovljenim sertifikatom. Svi proizvodi sa obnovljenim sertifikatom su ispitani da bi se utvrdilo da li funkcionišu isto kao novi proizvodi. Ukoliko Kingston ne može da popravi ili zameni proizvod, refundiraće ili kreditirati iznos trenutne vrednosti proizvoda u trenutku potraživanja garancije ili iznos za koji je proizvod kupljen, koji god od ta dva je niži. Mora biti priložen dokaz o kupovini koji prikazuje originalan datum i mesto kupovine, kao i opis i cenu proizvoda.

Ova ograničena garancija ne pokriva oštećenja proizvoda nastala usled nepravilne instalacije, nezgode, zloupotrebe, pogrešne upotrebe, prirodne katastrofe, preslabog ili prejakog električnog napajanja, abnormalnih mehaničkih uslova ili uslova okoline, ili usled neovlašćenog rastavljanja, popravke ili izmene. Ova ograničena garancija ne važi u sledećim slučajevima: (i) proizvod nije korišćen u skladu sa pratećim uputstvom ili (ii) proizvod nije korišćen u skladu sa svojom namenom.

Ova ograničena garancija se takođe ne odnosi na bilo koji proizvod na kome su originalne identifikacione informacije izmenjene, izbrisane ili uklonjene, proizvod kojim se nije pravilno rukovalo ili koji nije pravilno upakovan, koji je prodat kao polovan ili je preprodat suprotno propisima SAD-a ili drugim primenljivim propisima za izvoz.

Ova ograničena garancija pokriva samo popravku, zamenu, refundiranje ili kreditiranje za neispravne Kingston proizvode, kao što je već navedeno. Kingston nije odgovoran niti pokriva garancijom bilo kakva oštećenja ili gubitke bilo koje vrste nastale usled gubitka, štete ili kvarova sadržaja ili podataka, niti je odgovoran za bilo kakve troškove proistekle iz postupka utvrđivanja uzroka problema sa sistemom ili demontaže, servisiranja ili instaliranja Kingstonovih proizvoda. Ova garancija isključuje softver treće strane, priključenu opremu ili memorisane podatke. Kingston stoga nije odgovoran za bilo kakve stvarne ili posledične gubitke ili oštećenja koji se pripisuju softveru treće strane, priključenoj opremi ili memorisanim podacima. U slučaju potraživanja, jedina i maksimalna obaveza kompanije Kingston je da popravi ili zameni hardver ili vrati novac po sopstvenom nahođenju.

Trajanje garancije

Garancija na vek trajanja proizvoda:**

Sledeći Kingston proizvodi su pokriveni ovom garancijom tokom veka trajanja proizvoda:

Memorijski moduli, uključujući ValueRAM®, HyperX®, standardna memorija i Kingston memorija specifična za sistem; fleš memorijske kartice (npr., Secure Digital, Secure Digital HC i XC, CompactFlash, MultiMediaCard, SmartMedia, izuzev Industrial Temp mikro SD kartica) i fleš adapteri.

Petogodišnja garancija:

Sledeći Kingston proizvodi su pokriveni ovom garancijom u periodu od pet godina od dana kupovine koju je obavio originalni krajnji korisnik-kupac: USB DataTraveler® disk jedinice (izuzev DataTraveler® Workspace), IronKey® USB disk jedinice, i SSDNow® KC100 (Solid State disk jedinice) i Industrial Temp mikroSD kartice.

Garancija proizvoda zasnovana na pet godina ili preostala vrednost veka trajanja SSD-a :

Sledeći Kingston proizvodi su pokriveni ovom garancijom za jedan od sledećih perioda, do čega god prvog dođe: (i) pet godina od datuma kupovine koju je obavio originalni krajnji korisnik ili (ii) do datuma kada je upotreba disk jedinice izmerena Kingstonovom implementacijom SMART atributa 231 „Preostali vek trajanja SSD-a” ne dostigne normalizovanu vrednost od jedne (1) godine, kako je izjavio Kingston SSD menadžer (KSM): SSDNow® DC400 , SSDNow® KC400, i SSDNow® M.2 G.2 serije (SM2280SEG2) i DCP1000* serije SSD.

Kingston SSD menadžer (KSM) je naveden u tehničkom listu proizvoda, i može mu se besplatno pristupiti putem Kingston veb stranice na adresi www.kingston.com/ssdmanager. Nov, nekorišćen proizvod će prikazati vrednost indikatora habanja od sto (100), dok će proizvod koji je dostigao granicu izdržljivosti ciklusa brisanja programa pokazati vrednost indikatora trošenja od jedan (1).

*Za SSD-ove serije DCP1000, ukoliko upotreba jednog ili više od četiri (4) pojedinačna SSDNow® M.2 SSD-a koji čine DCP1000 prikazuje vrednost indikatora habanja od jedan (1), tada proizvod više nije pokriven ovom garancijom.

Trogodišnja garancija:

Sledeći Kingston proizvodi su pokriveni ovom garancijom u periodu od tri godine od dana kupovine koju je obavio originalni krajnji korisnik-kupac: DataTraveler 2000, HyperX SSD (FURY, Savage, i Predator) SSDNow® (Solid State disk jedinice), osim za serije SSD-ova SSDNow® DC400, SSDNow® KC100, SSDNow® KC400, SSDNow® S200/30GB, SSDNow® SMS200/30GB, SSDNow® UV300, SSDNow® UV400, SSDNow® DCP1000 i SSDNow® M.2 G.2 (SM2280SEG2).

Garancija proizvoda na osnovu tri godine ili vrednosti preostalog veka trajanja SSD-a:

Sledeći Kingston proizvodi su pokriveni ovom garancijom za jedan od sledećih perioda, do čega god prvog dođe: (i) tri godine od datuma kupovine od strane prvobitnog krajnjeg korisnika ili (ii) do datuma kada je upotreba disk jedinice izmerena Kingstonovom implementacijom SMART atributa 231 “SSD Preostali vek trajanja” ne dostigne normalizovanu vrednost od jedne (1) godine, kako je izjavio Kingston SSD menadžer (KSM): SSDNow® UV300 serije SSD-a.

Kingston SSD menadžer (KSM) je naveden u tehničkom listu proizvoda, i može mu se besplatno pristupiti putem Kingston veb stranice na adresi www.kingston.com/ssdmanager. Nov, nekorišćen proizvod će prikazati vrednost indikatora habanja od sto (100), dok će proizvod koji je dostigao granicu izdržljivosti ciklusa brisanja programa pokazati vrednost indikatora trošenja od jedan (1).

Dvogodišnja garancija:

Sledeći Kingston proizvodi pokriveni ovom garancijom u periodu od dve godine od dana kupovine koju je obavio originalni krajnji korisnik-kupac: SSDNow® S200/30GB, SSDNow® SMS200/30GB, DataTraveler® Workspace, DataTraveler® Bolt Duo, MobileLite® Wireless - Gen 3, MobileLite® Wireless - Gen 2, MobileLite® čitač, čitač mikroSD kartice, HyperX™ Cloud slušalice (izuzev svih besplatnih promotivnih artikala uključenih u paket), HyperX™ podloge za miševe, Nucleum™, HyperX™ tastature, HyperX™ miševi i proizvodi obuhvaćeni Kingston programom za privatni logotip. Proizvodi obuhvaćeni Kingston programom za privatni logotip su ograničeni na kreditiranje ili refundiranje u dvogodišnjem garantnom periodu. U nekim slučajevima, Kingston može po sopstvenom nahođenju da izabere da zameni neispravne proizvode naručene preko Kingston programa za privatni logotip funkcionalno ekvivalentnim proizvodima.

Jednogodišnja garancija:

Sledeći Kingston proizvodi su pokriveni ovom garancijom u periodu od jedne godine od dana kupovine koju je obavio originalni krajnji korisnik-kupac: MobileLite® Wireless - Gen 1, DataTraveler® dodatni pribor, Wi-Drive®, TravelLite® SD/MMC čitač i HyperX™ ventilator.

Šestomesečna garancija:

Šestomesečna garancija: Sledeći Kingston proizvodi su pokriveni ovom garancijom u periodu od šest meseci od dana kupovine koju je obavio originalni krajnji korisnik-kupac: HyperX™ Cloud, Core i Cloud II pribor za slušalice, koji se sastoji od odvojivih mikrofona, nastavaka za slušalice, kontrolnih kutija, dvostrukih produžnih kablova od 3,5 mm, produžnih kablova za računar, kablova razdelnika slušalica, adaptera za slušalice u režimu letenja i mrežastih torbi za nošenje.

Garancija od devedeset dana:

Sledeći Kingston proizvodi su pokriveni ovom garancijom u periodu od devedeset dana od dana kupovine koju je obavio originalni krajnji korisnik-kupac: HyperX™ slušalice sa obnovljenim sertifikatom.

Ukoliko se proizvod više ne proizvodi, Kingston može po sopstvenom nahođenju da popravi proizvod, ponudi zamenu odgovarajućim proizvodom ili obezbedi povraćaj novca u iznosu koji je manji od prodajne cene ili trenutne vrednosti proizvoda.

Popravljen ili zamenjen proizvod će ostati pokriven ovom ograničenom garancijom tokom preostalog garantnog roka ili u periodu od devedeset (90) dana, u zavisnosti od toga koji je period duži.

Ovu ograničenu garanciju može primeniti samo originalni krajnji korisnik-kupac i predmet je uslova i zahteva navedenih ovde. Ova ograničena garancija se ne može preneti na treće lice. Proizvodi kupljeni kao deo kompleta zahtevaju vraćanje celog kompleta kako bi se ostvarilo pravo na garanciju.

**Vek trajanja proizvoda definisan je kao normalno očekivano vreme upotrebe proizvoda u industriji. Ali doživotna garancija može biti podložna definicijama koje određuju različite zemlje. U Rusiji je , doživotna garancija određena na period od deset (10) godina od datuma kupovine koju je obavio krajnji korisnik-kupac.

Besplatna tehnička podrška

Ukoliko naiđete na poteškoće tokom instalacije ili naknadne upotrebe Kingston proizvoda, možete se obratiti odeljenju tehničke podrške kompanije Kingston pre nego što servisirate sistem.

Za podršku putem interneta, posetite www.kingston.com/support.

Kingston svojim korisnicima širom sveta takođe pruža besplatnu tehničku podršku na engleskom jeziku.

Sjedinjene Države i Kanada:

Kingston tehničku podršku u Sjedinjenim Državama i Kanadi možete da kontaktirate direktno pozivom na: +1 (714) 435-2639 ili besplatno na: +1 (800) 435-0640.

Evropa, Srednji istok i Afrika

Kingston tehnička podrška u Evropi, na Srednjem istoku i u Africi, izuzev zemalja koje su posebno navedene, može se kontaktirati pozivom na +44 (0) 1932 738888; a za telefonske brojeve čije se pozivanje naplaćuje po nacionalnoj tarifi, posetite www.kingston.com/en/company/contacts .

Azija:

Kingston tehničku podršku u Aziji možete dobiti direktno pozivanjem broja:

 • Pozivanje iz Australije: 1800-620-569, besplatan poziv
 • Pozivanje sa Novog Zelanda: 0800-546-478, besplatan poziv
 • Pozivanje iz Kine: 800-810-1972, besplatan poziv
 • Pozivanje iz Hong Konga: 800-900478, besplatan poziv
 • Pozivanje iz Indije: 1-860-233-4515, poziv se naplaćuje (od ponedeljka do subote, 9:30 do 17:30)
 • Pozivanje iz Japana: 00531-88-0018, besplatan poziv
 • Pozivanje iz Malezije: 1800-812078, besplatan poziv
 • Pozivanje iz Singapura: 800-8861042, besplatan poziv
 • Pozivanje sa Tajvana: 0800-666-200, besplatan poziv
 • Pozivanje sa Tajlanda: 001800-861-0018, besplatan poziv
 • Pozivanje iz drugih azijskih država: +886-3-500-1715, poziv se naplaćuje

Postupci i zahtevi za ostvarivanje prava na garanciju

Da biste ostvarili pravo na garanciju, možete da vratite pokvaren proizvod u prodavnicu u kojoj ste ga kupili, ovlašćenom prodavcu Kingston proizvoda ili distributeru od koga ste kupili Kingston proizvod. Pre vraćanja proizvoda proverite uslove njegove politike za vraćanje. Uobičajeno je da navedete identifikacione podatke o proizvodu, uključujući broj modela i serijski broj (ako je moguće) uz detaljan opis problema na koji ste naišli. Od vas će se zahtevati da obezbedite dokaz o kupovini. Svi vraćeni delovi ili proizvodi, ukoliko su zamenjeni ili refundirani, po prijemu će postati vlasništvo kompanije Kingston. Popravljeni ili zamenjeni proizvod se šalje o trošku kompanije Kingston. U meri u kojoj to dozvoljavaju važeći zakoni, proizvodi koji nisu uvezeni ili prodati preko ovlašćenih prodavaca ili distributera kompanije Kingston nisu pokriveni ovom garancijom, i Kingston može da izabere da li želi da popravi ili zameni vaš proizvod uz naknadu. To služi da obezbedi sertifikat kvaliteta. Kontaktirajte prodavca od koga ste kupili takve proizvode radi dostupne garancije.

Sjedinjene Države:

U Sjedinjenim Državama, proizvod možete da vratite direktno Kingston servisnom centru nakon što prvo dobijete broj ovlašćenja za povraćaj materijala („RMA“) od kompanije Kingston. RMA broj možete dobiti na adresi kingston.com/us/support pozivom Kingston korisničkog servisa na broj +1 (714) 438-1810 ili +1 (800) 337-3719. Za vraćanje ValueRAM memorijskih proizvoda, kontaktirajte tehničku podršku na broj +1 (800) 435-064 za RMA usluge i podršku.

Kada dobijete RMA broj od kompanije Kingston, proizvod morate da pošaljete na adresu Kingston Technology Company, Inc., Customer Service, 17665-A Newhope Street, Fountain Valley, CA 92708 U.S.A u roku od trideset (30) dana. Vi preuzimate troškove osiguranja i otpremanja vraćenih proizvoda. Proizvodi koji se pošalju u servisni centar moraju biti pravilno upakovani da bi se sprečilo oštećenje tokom transporta. Kingston RMA broj mora biti istaknut na vidnom mestu sa spoljašnje strane paketa. Ako pošaljete svoj proizvod servisnom centru bez RMA broja koji je istaknut na vidnom mestu sa spoljašnje paketa, biće vam vraćen neotpakovan.

Evropa, Srednji istok i Afrika

U Evropi, na Srednjem istoku i u Africi, ukoliko proizvod ne možete da vratite na mesto originalne kupovine ili ovlašćenom prodavcu Kingston proizvoda ili distributeru od koga ste kupili proizvod, proizvod možete da vratite direktno u Kingston servisni centar nakon što prvo dobijete broj ovlašćenja za povraćaj materijala („RMA“) od kompanije Kingston. RMA broj se dobija na adresi kingston.com/en/support. Pod određenim okolnostima, možda ćemo tražiti dokaz o kupovini.

Kada dobijete RMA broj od kompanije Kingston, proizvod morate da pošaljete na adresu Kingston Technology Europe Co LLP, Kingston Court, Brooklands Close, Sunbury on Thames, Middlesex, TW16 7EP, U.K. u roku od trideset (30) dana. Vi preuzimate troškove osiguranja i otpremanja vraćenog(ih) proizvoda. Proizvod(i) se moraju pravilno upakovati da bi se sprečilo njihovo oštećivanje u tranzitu. Kingston RMA broj mora biti istaknut na vidnom mestu sa spoljašnje strane paketa. Ako ne naznačite RMA broj, paket će vam biti vraćen neotvoren.

Azija:

U Aziji, navedite region u kome se nalazite. Na Tajvanu, proizvod možete vratiti lokalnom distributeru ili servisnom centru, ili možete popuniti prijavu na mreži. Posetite https://dbcs.kingston.com/web_rma/taiwan/ za nastavak. U Kini, RMA broj možete tražiti od ovlašćenog distributera ili ovlašćenog servisnog centra. Za listu servisnih centara u Kini, posetite https://www.kingston.com/cn/support/china/center.

Kada dobijete RMA broj od kompanije Kingston, proizvod morate da pošaljete na adresu Kingston Technology Far East Corp., 4F., No. 8, Kedung 3rd Road, Chunan, Miaoli, Taiwan 35053, R.O.C u roku od trideset (30) dana. Vi preuzimate troškove osiguranja i otpremanja vraćenog proizvoda. Proizvodi koji se pošalju u servisni centar moraju biti pravilno upakovani da bi se sprečilo oštećenje tokom transporta. Kingston RMA broj mora biti istaknut na vidnom mestu sa spoljašnje strane paketa. Ako pošaljete svoj proizvod servisnom centru bez RMA broja koji je istaknut na vidnom mestu sa spoljašnje paketa, biće vam vraćen neotpakovan.

U svim ostalim državama Azije, kontaktirajte lokalnog distributera ili prodavca da biste dobili broj ovlašćenja za povraćaj materijala („RMA“).

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

U MERI U KOJOJ TO DOZVOLJAVA VAŽEĆI ZAKON, OVO ŠTO SLEDI JE KOMPLETNA GARANCIJA ZA KINGSTON PROIZVODE I UKIDA SVE DRUGE GARANCIJE I PREDSTAVLJANJA, BILO DA SU DATI USMENO ILI U PISANOM OBLIKU. UKOLIKO TO NIJE IZRIČITO NAVEDENO GORE, NE DAJU SE NIKAKVE DRUGE GARANCIJE ZA KINGSTON PROIZVODE I KINGSTON SE IZRIČITO ODRIČE SVIH GARANCIJA KOJE OVDE NISU NAVEDENE, UKLJUČUJUĆI, U MERI U KOJOJ TO DOZVOLJAVA VAŽEĆI ZAKON, BILO KAKVU GARANCIJU KOJA MOŽE POSTOJATI PO NACIONALNIM, DRŽAVNIM, PROVINCIJSKIM ILI LOKALNIM ZAKONIMA, UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČENO NA, PODRAZUMEVANU GARANCIJU ZA NENARUŠAVANJE, PODESNOST ZA TRGOVINU ILI NA ODREĐENU NAMENU. SVE GARANCIJE, BILO DA SU IZRIČITE ILI PODRAZUMEVANE, OGRANIČENE SU NA PERIOD VAŽENJA KOJI JE GORE NAVEDEN. NEKE DRŽAVE ILI DRUGE JURISDIKCIJE NE DOZVOLJAVAJU ISKLJUČIVANJE PODRAZUMEVANIH GARANCIJA ILI OGRANIČENJA U SMISLU DUŽINE TRAJANJA PODRAZUMEVANE GARANCIJE, PA SE NAVEDENA OGRANIČENJA MOŽDA NE ODNOSE NA VAS.

KINGSTON PROIZVODI NISU OVLAŠĆENI ZA KORIŠĆENJE KAO KLJUČNE KOMPONENTE OPREME ZA ODRŽAVANJE ŽIVOTA ILI ZA PRIMENE KOD KOJIH KVAR ILI NEISPRAVNOST PROIZVODA MOGU DA DOVEDU DO SITUACIJE SA VEROVATNIM TELESNIM POVREDAMA LICA ILI SMRTNIM ISHODOM. KINGSTON NEĆE BITI ODGOVORAN ZA SMRT BILO KOJE OSOBE ILI ZA BILO KOJI GUBITAK ILI OŠTEĆENJE IMOVINE ILI POVREDU OSOBE NASTALE UPOTREBOM PROIZVODA, UKLJUČUJUĆI ALI BEZ OGRANIČENJA, PRIMENE U VOJSCI ILI VOJNOJ OPREMI, OPOREMI ZA UPRAVLJANJE SAOBRAĆAJEM, SISTEMIMA ZA PREVENCIJU NESREĆA I MEDICINI ILI MEDICINSKOJ OPREMI.

UKUPNA ODGOVORNOST KOMPANIJE KINGSTON POD OVOM ILI BILO KOJOM DRUGOM GARANCIJOM, IZRIČITOM ILI PODRAZUMEVANOM, JE OGRANIČENA NA POPRAVKU, ZAMENU ILI REFUNDIRANJE. POPRAVKA, ZAMENA ILI REFUNDIRANJE SU JEDINI I ISKLJUČIVI PRAVI LEKOVI ZA NARUŠAVANJE GARANCIJE ILI BILO KOJE DRUGE PRAVNE TEORIJE. U PUNOJ MERI U KOJOJ TO DOZVOLJAVA VAŽEĆI ZAKON, KINGSTON NEĆE BITI ODGOVORAN KUPCU ILI KRAJNJEM KORISNIKU-KUPCU KINGSTON PROIZVODA ZA BILO KAKVA OŠTEĆENJA, TROŠKOVE, IZGUBLJENE PODATKE, IZGUBLJEN PROFIT, IZGUBLJENU UŠTEĐEVINU ILI SLUČAJNE ILI POSLEDIČNE ŠTETE NASTALE KUPOVINOM, KORIŠĆENJEM ILI NEMOGUĆNOŠĆU KORIŠĆENJA KINGSTONOVOG PROIZVODA, ČAK I AKO JE KINGSTON UPOZOREN NA MOGUĆNOST NASTANKA TAKVIH ŠTETA. NEKE DRŽAVE ILI DRUGE JURISDIKCIJE NE DOZVOLJAVAJU ISKLJUČIVANJE ILI OGRANIČAVANJE SLUČAJNIH ILI POSLEDIČNIH ŠTETA, PA SE NAVEDENA OGRANIČENJA ILI ISKLJUČIVANJE MOŽDA NE ODNOSE NA VAS.

OVA OGRANIČENA GARANCIJA VAM DAJE SPECIFIČNA ZAKONSKA PRAVA, A MOŽETE IMATI I DRUGA PRAVA KOJA SE RAZLIKUJU OD DRŽAVE DO DRŽAVE ILI OD JURISDIKCIJE DO JURISDIKCIJE.

KADA SE RADI O GRAĐANIMA DRŽAVA KOJE SU ČLANICE EVROPSKE UNIJE, AKO OVAJ PROIZVOD KUPUJE POTROŠAČ A NE PRAVNO LICE, OVA GARANCIJA JE DODATAK VAŠIM ZAKONSKIM PRAVIMA KOJA SE ODNOSE NA NEISPRAVNE PROIZVODE. SAVET O VAŠIM ZAKONSKIM PRAVIMA MOŽETE DOBITI OD SVOG LOKALNOG UDRUŽENJA ZA SAVETOVANJE POTROŠAČA. OVO ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI NEMA ZA CILJ DA OGRANIČI ILI ISKLJUČI ODGOVORNOST KOMPANIJE KINGSTON ZA SMRTNI ISHOD ILI POVREDU NASTALE ZBOG NEMARA KOMPANIJE KINGSTON ILI LAŽNOG POGREŠNOG PREDSTAVLJANJA.

Ovu garanciju daje:

Kingston Technology Company, Inc.,
17600 Newhope Street
Fountain Valley, CA 92708
U.S.A.

Potrošači u Australiji:
Pročitajte Kingston Izjavu o ograničenoj garanciji za dodatne informacije za Australiju.

Revizija: februar 2018

Prethodne garancije
03/2012 - 05/2013
05/2013 - 09/2015