Izjava o omejeni garanciji podjetja Kingston

Popolne informacije o garancijah podjetja Kingston so naštete spodaj. Z izbiro potrebne teme s spodnjega seznama lahko hitreje skočite neposredno na želeno poglavje:

Kingston prvotnemu končnemu uporabniku jamči, da so njegovi izdelki brez napak v materialu in izdelavi, skladno s tukaj določenimi pogoji in določili. V skladu s spodaj navedenimi pogoji in omejitvami bo Kingston po lastni izbiri popravil ali zamenjal del izdelka, ki se bo izkazal za okvarjenega zaradi napačne izdelave ali materiala. Popravljene dele ali nadomestne izdelke vam bo priskrbel Kingston, izdelek pa bo nov ali ponovno certificiran. Pri vseh ponovno certificiranih izdelkih je opravljen preizkus, ki zagotavlja, da so funkcionalno enakovredni novim. Če Kingston ne bo mogel popraviti ali zamenjati izdelka, bo ob reklamaciji zakupodajalcu povrnil kupnino ali mu izdal dobropis v trenutni vrednosti izdelka ali v višini nabavne cene. Zagotoviti je treba dokazilo o nakupu z izvirnim datumom in krajem nakupa ter opisom in ceno izdelka.

Ta omejena garancija ne zajema nobene škode na izdelku, ki nastane zaradi nepravilne namestitve, nesreče, zlorabe, nepravilne uporabe, naravne katastrofe, nezadostnega ali prekomernega električnega napajanja, nenavadnih mehanskih ali okoljskih pogojev ali nepooblaščenega razstavljanja, popravila ali sprememb. Ta omejena garancija ne velja če: (i) izdelek ni bil uporabljen v skladu s priloženimi navodili ali (ii) izdelek ni bil uporabljen za predviden namen.

Ta omejena garancija prav tako ne velja za noben drug izdelek, katerega prvotni identifikacijski podatki so bili spremenjeni, izbrisani ali odstranjeni, s katerim se ni pravilno ravnalo ali ni bil pravilno zapakiran, ki je bil prodan kot rabljen izdelek ali preprodan v nasprotju z ameriškimi ali drugimi veljavnimi predpisi za izvoz.

Ta omejena garancija zajema samo popravila, zamenjavo, vračila ali dobropis za pokvarjene izdelke Kingston, kot je opisano zgoraj. Podjetje Kingston ne prevzema odgovornosti in pod nobeno garancijo ne krije morebitne škode ali kakršnekoli izgube, nastale zaradi izgube, poškodb ali popačenja vsebine ali podatkov, ter stroškov, povezanih z določanjem vira sistemskih težav ali odstranitvijo, servisiranjem ali namestitvijo izdelkov Kingston. Ta garancija ne zajema programske opreme tretjih strank, povezane opreme ali shranjenih podatkov. Podjetje Kingston zato ne prevzema nobene odgovornosti za dejanske ali posledične izgube ali poškodbe, povezane s programsko opremo tretje stranke, povezano opremo ali shranjenimi podatki. V primeru zahtevka je edina in največja obveznost podjetja Kingston popravilo ali zamenjava strojne opreme ali izdaja nadomestila po lastni presoji podjetja Kingston.

Trajanje garancije

Garancija za življenjsko dobo izdelka:**

Ta garancija velja doživljenjsko za naslednje izdelke Kingston:

pomnilniški moduli, vključno z ValueRAM®, HyperX®, Retail Memory, in pomnilniki s Kingstonovim sistemom; pomnilniške kartice (npr. Secure Digital, Secure Digital HC in XC, CompactFlash, MultiMediaCard, SmartMedia, razen kartic microSD Industrial Temp) in pomnilniški adapterji.

Petletna garancija:

Naslednji izdelki Kingston so zajeti v to garancijo za obdobje petih let od datuma nakupa s strani prvotnega končnega uporabnika: pogoni USB DataTraveler® (razen DataTraveler® Workspace), pogoni IronKey® USB in SSDNow® KC100 (polprevodniški pogoni) in kartice microSD Industrial Temp.

Garancija za izdelek na podlagi petih let ali vrednosti preostale življenjske dobe SSD diska:

Ta garancija za eno izmed naslednjih obdobij, kar nastopi prej, velja za naslednje izdelke Kingston: (i) pet let od datuma nakupa prvotnega končnega uporabnika ali (ii) do datuma, ko uporaba pogona, kot jo meri izvajanje atributa 231 pri podjetju Kingston »Preostala življenjska doba SSD diska«, doseže normalno vrednost ena (1), kot poroča Kingston SSD Manager (KSM): SSDNow® DC400 , SSDNow® KC400 in SSDNow® M.2 G.2 Series (SM2280SEG2) in DCP1000* Series SSD-ji.

Kingston SSD Manager (KSM) je naveden v tehničnem listu izdelka in je do njega mogoče brezplačno dostopati s spletnega mesta Kingston na naslovu www.kingston.com/ssdmanager. Pri novem, neuporabljenem izdelku se prikaže vrednost indikatorja obrabe sto (100), medtem ko bo izdelek, ki je dosegel svojo mejo vzdržljivosti ciklov izbrisa programa, prikazal vrednost indikatorja obrabe ena (1).

*Za SSD diske serije DCP1000, če uporaba enega ali več izmed štirih (4) posamičnih SSDNow® M.2 SSD diskov, ki sestavljajo DCP1000 prikazuje vrednost indikatorja obrabe ena (1), izdelka ta garancija več ne krije.

Triletna garancija:

Naslednji izdelki Kingston so zajeti v to garancijo za obdobje treh let od datuma nakupa s strani prvotnega končnega uporabnika: DataTraveler 2000, HyperX SSD (FURY, Savage in Predator) SSDNow® (Solid State Drives), razen SSDNow® DC400, SSDNow® KC100, SSDNow® KC400, SSDNow® S200/30GB, SSDNow® SMS200/30GB, SSDNow® UV300, SSDNow® UV400, SSDNow® DCP1000 in SSDNow® M.2 G.2 (SM2280SEG2) Series SSD-ji.

Garancija za izdelek na podlagi treh let ali vrednosti preostale življenjske dobe SSD diska:

Ta garancija za eno izmed naslednjih obdobij, kar nastopi prej, velja za naslednje izdelke Kingston: (i) tri leta od datuma nakupa prvotnega končnega uporabnika ali (ii) do datuma, ko uporaba pogona, kot jo meri izvajanje atributa 231 pri podjetju Kingston »Preostala življenjska doba SSD diska«, doseže normalno vrednost ena (1), kot poroča Kingston SSD Manager (KSM): SSDNow® UV300 Series SSDs.

Kingston SSD Manager (KSM) je naveden v tehničnem listu izdelka in je do njega mogoče brezplačno dostopati s spletnega mesta Kingston na naslovu www.kingston.com/ssdmanager. Pri novem, neuporabljenem izdelku se prikaže vrednost indikatorja obrabe sto (100), medtem ko bo izdelek, ki je dosegel svojo mejo vzdržljivosti ciklov izbrisa programa, prikazal vrednost indikatorja obrabe ena (1).

Dveletna garancija:

Naslednji izdelki Kingston so zajeti v to garancijo za obdobje dveh let od datuma nakupa s strani prvotnega končnega uporabnika: SSDNow® S200/30GB, SSDNow® SMS200/30GB, DataTraveler® Workspace, DataTraveler® Bolt Duo, MobileLite® Wireless - Gen 3, MobileLite® Wireless - Gen 2, MobileLite® Reader, microSD Reader, HyperX™ Cloud Headset (razen vseh promocijskih predmetov v paketu), HyperX™ Mouse Pads, Nucleum™, HyperX™ Keyboards, HyperX™ Mice in izdelki v programu Kingston Customization Program. Izdelki Kingston Customization Program so omejeni na dobropis ali vračilo v obdobju dveletne garancije. V nekaterih primerih lahko Kingston po svoji presoji zamenja pokvarjene izdelke, naročene prek programa Kingston Customization Program, z izdelki z enakovredno funkcijo.

Enoletna garancija:

Naslednji izdelki Kingston so zajeti v to garancijo za obdobje enega leta od datuma nakupa s strani prvotnega končnega uporabnika: MobileLite® Wireless - Gen 1, DataTraveler® Accessory Kit, Wi-Drive®, TravelLite® SD/MMC Reader in HyperX™ Fan.

Šestmesečna garancija:

Naslednji izdelki Kingston so zajeti v to garancijo za obdobje šestih mesecev od datuma nakupa s strani prvotnega končnega uporabnika: Dodatki za HyperX™ Cloud, Core in Cloud II, ki so sestavljeni iz snemljivih mikrofonov, ušesnih čepkov, kontrolnih omaric, kablov s podaljškom z dvojnim 3,5 mm, podaljškov za osebni računalnik, kabelskih razdelilnikov za slušalke, adapterjev za slušalke za letalo in torbic iz mreže.

Devetdeset-dnevna garancija:

Naslednji izdelki Kingston so zajeti v to garancijo za obdobje devedesetih dneh od datuma nakupa s strani prvotnega končnega uporabnika: Znova certificirane slušalke HyperX™.

V primeru izdelka, ki več ni v izdelavi, podjetje Kingston po lastni presoji popravi izdelek, ponudi zamenjavo s primerljivim izdelkom ali zagotovi povračilo nižje od nakupne cene ali trenutne vrednosti izdelka.

Za popravljene ali zamenjane izdelke bo še naprej veljala ta omejena garancija za preostanek prvotnega garancijskega roka ali devetdeset (90) dni, odvisno od tega, kaj je dlje.

Ta omejena garancija velja samo za prvotnega končnega uporabnika in je predmet pogojev in zahtev, opisanih v tem dokumentu. Ta omejena garancija ni prenosljiva. Izdelki, kupljeni kot del kompleta, morajo biti vrnjeni v celoti kot komplet, da lahko zanje uveljavljate garancijo.

**Življenjska doba izdelka je opredeljena kot običajno pričakovano časovno obdobje za uporabo izdelkov v industriji. Toda življenjska garancija je odvisna od opredelitev, ki jih določijo različne države. Za Rusijo garancija za življenjsko dobo velja za obdobje desetih (10) let od datuma nakupa prvotnega končnega uporabnika.

Brezplačna tehnična podpora

Če med nameščanjem ali uporabo izdelka Kingston naletite na težave, lahko pred servisiranjem sistema stopite v stik s tehnično podporo podjetja Kingston.

Za podporo prek interneta obiščite www.kingston.com/support.

Kingston strankam po vsem svetu nudi tudi brezplačno tehnično podporo v angleščini.

Združene države Amerike in Kanada:

S tehnično podporo podjetja Kingston v ZDA in Kanadi lahko stopite v stik neposredno po telefonu na: +1 (714) 435-2639 ali na brezplačni telefonski številki: +1 (800) 435-0640.

Evropa, Bližnji vzhod in Afrika:

S tehnično podporo Kingston v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki, z izjemo držav, navedenih drugje, lahko stopite v stik po telefonu na +44 (0) 1932 738888; za plačljive telefonske številke obiščite www.kingston.com/en/company/contacts .

Azija:

S tehnično podporo Kingston v Aziji lahko stopite neposredno v stik po telefonu na:

 • Klicanje iz Avstralije: 1800-620-569, brezplačno
 • Klicanje iz Nove Zelandije: 0800-546-478, brezplačno
 • Klicanje iz Kitajske: 800-810-1972, brezplačno
 • Klicanje iz Hong Konga: 800-900478, brezplačno
 • Klicanje iz Indije: 1-860-233-4515, plačljivi klici (od ponedeljka do sobote med 9.30 in 17.30)
 • Klicanje iz Japonske: 00531-88-0018, brezplačno
 • Klicanje iz Malezije: 1800-812078, brezplačno
 • Klicanje iz Singapura: 800-8861042, brezplačno
 • Klicanje iz Tajvana: 0800-666-200, brezplačno
 • Klicanje iz Tajske: 001800-861-0018, brezplačno
 • Klicanje iz drugih azijskih držav: +886-3-500-1715, brezplačno

Postopki in zahteve za garancijski zahtevek

Za servis v sklopu garancije lahko pokvarjen izdelek vrnete na prvotno mesto nakupa ali pooblaščenemu prodajalcu ali distributerju za izdelke podjetja Kingston, pri katerem ste kupili izdelek podjetja Kingston. Pred vračilom izdelka preverite pogoje glede vračila. Običajno je treba priložiti identifikacijske podatke izdelka, vključno s številko modela in serijsko številko (če je uporabno) ter podrobnim opisom težave. Predložiti boste morali dokazilo o nakupu. Vsi vrnjeni deli ali izdelki, če so zamenjani ali je vrnjena kupnina, bodo po prejemu postali last podjetja Kingston. Popravljen ali zamenjan izdelek bo poslan na stroške podjetja Kingston. V obsegu, ki ga dovoljujejo veljavni zakoni, ta garancija ne pokriva izdelkov, ki niso uvoženi ali prodani prek pooblaščenih trgovcev ali distributerjev podjetja Kingston, in podjetje Kingston se lahko odloči za popravilo ali zamenjavo izdelka z določenimi stroški. S tem zagotavljamo potrjevanje kakovosti. Za razpoložljivo garancijo se obrnite na trgovca, pri katerem ste izdelke kupili.

Združene države Amerike:

V Združenih državah Amerike lahko izdelek odnesete neposredno v servisni center Kingston, ko od podjetja Kingston pridobite številko za vračilo materiala ("RMA"). Številko RMA dobite tako, da obiščete kingston.com/us/support ali pokličete službo za storitve Kingston na +1 (714) 438-1810 ali +1 (800) 337-3719. Za vračilo pomnilnika ValueRAM se obrnite na tehnično podporo na +1 (800) 435-0640 za storitev in podporo za RMA.

Ko vam podjetje Kingston posreduje številko RMA, morate v tridesetih (30) dneh izdelek poslati na naslov Kingston Technology Company, Inc., Customer Service, 17665-A Newhope Street, Fountain Valley, CA 92708 U.S.A. Sami ste odgovorni za stroške zavarovanja in pošiljanja vrnjenih izdelkov. Izdelki, poslani servisnemu centru, morajo biti pravilno zapakirani, da se med transportom ne poškodujejo. Na zunanjost paketa morate na vidno mesto napisati številko RMA. Če izdelek pošljete v servisni center brez številke RMA, ki je vidno prikazana na zunanji strani paketa, vam bomo paket neodprt vrnili.

Evropa, Bližnji vzhod in Afrika:

Če v Evropi, na Bližnjem vzhodu inv Afriki izdelka ne morete vrniti na prvotno mesto nakupa ali pooblaščenemu prodajalcu ali distributerju za izdelke podjetja Kingston, pri katerem ste izdelek kupili, lahko tega vrnete neposredno servisnemu centru Kingston, ko od podjetja Kingston pridobite številko za vračilo materiala ("RMA"). Številko RMA lahko dobite, če obiščete kingston.com/en/support. V določenih okoliščinah bomo morda zahtevali dokazilo o nakupu.

Ko vam podjetje Kingston posreduje številko RMA, morate v tridesetih (30) dneh izdelek poslati na naslov Kingston Technology Europe Limited, Kingston Court, Brooklands Close, Sunbury on Thames, Middlesex, TW16 7EP, U.K. Sami ste odgovorni za stroške zavarovanja in pošiljanja izdelkov. Izdelki morajo biti pravilno zapakirani, da se med transportom ne poškodujejo. Na zunanjost paketa morate na vidno mesto napisati številko RMA. Če na paket ne napišete številke RMA, vam ga bomo vrnili neodprtega.

Azija:

V Aziji glejte regijo, ki velja za vas. V Tajvanu lahko pokvarjeni izdelek vrnete lokalnemu distributerju ali servisnemu centru ali dokončate postopek spletnega prijave. Za nadaljevanje obiščite https://dbcs.kingston.com/web_rma/taiwan/ Na Kitajskem lahko zaprosite za RMA pri pooblaščenem distributerju ali v servisnem centru. Za seznam servisnih centrov na Kitajskem obiščite https://www.kingston.com/cn/support/china/center.

Ko vam podjetje Kingston posreduje številko RMA, morate v tridesetih (3) dneh izdelek poslati na naslov Kingston Technology Far East Corp., 4F., No. 8, Kedung 3rd Road, Chunan, Miaoli, Taiwan 35053, R.O.C. Sami ste odgovorni za stroške zavarovanja in pošiljanja izdelkov. Izdelki, poslani servisnemu centru, morajo biti pravilno zapakirani, da se med transportom ne poškodujejo. Na zunanjost paketa morate na vidno mesto napisati številko RMA. Če izdelek pošljete v servisni center brez številke RMA, ki je vidno prikazana na zunanji strani paketa, vam bomo paket neodprt vrnili.

V vseh drugih azijskih državah se obrnite na lokalnega distributerja ali trgovca, da uredite pooblastilo za vračilo materiala ("RMA").

ZAVRNITVE ODGOVORNOSTI

V OBSEGU, KI GA DOVOLJUJE VELJAVNA ZAKONODAJA, JE ZGORNJE BESEDILO CELOTNA GARANCIJA ZA IZDELKE KINGSTON IN ZAMENJUJE VSE DRUGE GARANCIJE ALI ZASTOPNIŠTVA, NE GLEDE NA TO, ALI SO USTNA ALI PISNA. RAZEN, ČE JE TUKAJ IZRECNO NAVEDENO, ZA IZDELKE KINGSTON NISO PODANE NOBENE DRUGE GARANCIJE IN PODJETJE KINGSTON SE IZRECNO ODPOVEDUJE VSEM ODGOVORNOSTIM IN GARANCIJAM, KI TUKAJ NISO NAVEDENE, VKLJUČNO, V OBSEGU, KI GA DOVOLJUJE VELJAVNA ZAKONODAJA, Z MOREBITNIMI GARANCIJAMI, KI LAHKO OBSTAJAJO V SKLOPU DRŽAVNE, ZVEZNE ALI KRAJEVNE ZAKONODAJE, VENDAR NE OMEJENO NA MOREBITNE ZAKONSKO PREDPISANE GARANCIJE ZA NEKRŠITEV, PRIMERNOST IZDELKA ZA PRODAJO ALI DOLOČEN NAMEN. VSE GARANCIJE, IZRECNE ALI ZAKONSKO PREDPISANE, SO OMEJENE Z ZGORAJ NAVEDENIMI OBDOBJI. NEKATERE DRŽAVE ALI DRUGE JURISDIKCIJE NE DOVOLJUJEJO IZKLJUČITVE ZAKONSKO PREDPISANIH GARANCIJ ALI OMEJITEV O TRAJANJU ZAKONSKO PREDPISANE GARANCIJE, ZATO ZGORNJE OMEJITVE MORDA ZA VAS NE VELJAJO.

IZDELKOV KINGSTON NI DOVOLJENO UPORABLJATI KOT POMEMBNE KOMPONENTE V OPREMI ZA OHRANJANJE PRI ŽIVLJENJU ALI V NAMENE, PRI KATERIH LAHKO OKVARA IZDELKA PRIPELJE DO SITUACIJE, V KATERI LAHKO PRIDE DO TELESNIH POŠKODB ALI SMRTI. PODJETJE KINGSTON NE PREVZEMA ODGOVORNOSTI ZA SMRTI KATERE KOLI OSEBE ALI KAKRŠNE IZGUBE, ŠKODE ALI POŠKODB OSEB ALI LASTNINE ZARADI UPORABE IZDELKOV V APLIKACIJAH, VKLJUČNO Z VENDAR NE OMEJENO NA, VOJAŠKI OPREMI ALI OPREMI, POVEZANI Z VOJSKO, NADZORNI OPREMI ZA PROMET, V SISTEMIH ZA PREPREČEVANJE NESREČ IN V ZDRAVSTVU ALI OPREMI, POVEZANI Z ZDRAVSTVOM.

KINGSTONOVA SKUPNA ODGOVORNOST NA PODLAGI TE ALI KAKRŠNE DRUGE GARANCIJE, IZRECNE ALI IMPLICITNE, JE OMEJENO NA POPRAVILO, ZAMENJAVO ALI NADOMESTILO. POPRAVILA, ZAMENJAVA ALI VRAČILO SO EDINI IN IZKLJUČNI UKREPI ZA KRŠITEV GARANCIJE ALI KATEREKOLI DRUGE PRAVNE TEORIJE. V NAJVEČJEM OBSEGU, KI GA DOVOLJUJE ZAKONODAJA, PODJETJE KINGSTON NE PREVZEMA ODGOVORNOSTI ZA KUPCA ALI KONČNEGA UPORABNIKA IZDELKA KINGSTON ZA MOREBITNE ŠKODE, STROŠKE, IZGUBLJENE PODATKE, IZPAD PRIHODKOV, IZGUBLJENE PRIHRANKE, IZGUBLJENE DOBIČKE ALI MOREBITNO NEZGODNO ALI POSLEDIČNO ŠKODO, NASTALO ZARADI NAKUPA, UPORABE ALI NESPOSOBNOSTI UPORABE IZDELKA KINGSTON, ČETUDI JE BILO PODJETJE KINGSTON OPOZORJENO NA MOŽNOST TOVRSTNE ŠKODE. NEKATERA DRŽAVE ALI DRUGE JURISDIKCIJE NE DOVOLJUJEJO IZKLJUČITVE ALI OMEJITVE ZAHTEVKOV ZARADI NAKLJUČNE ALI POSLEDIČNE ŠKODE, ZATO SE ZGORNJA OMEJITEV MORDA NE NANAŠA NA VAS.

TA OMEJENA GARANCIJA VAM DAJE POSEBNE PRAVNE PRAVICE, IMATE PA LAHKO TUDI DRUGE PRAVICE, KI SE RAZLIKUJEJO OD DRŽAVE DO DRŽAVE OZ. OD JURISDIKCIJE DO JURISDIKCIJE.

Z OZIROM NA DRŽAVLJANE DRŽAV ČLANIC EVROPSKE UNIJE – ČE IZDELEK KUPI POTROŠNIK IN NE PODJETJE, JE TREBA GARANCIJO UPOŠTEVATI KOT DODATEK K ZAKONSKIM PRAVICAM V POVEZAVI Z IZDELKI, KI SO POKVARJENI. NASVETE O VAŠIH ZAKONSKIH PRAVICAH LAHKO DOBITE PRI KRAJEVNEM SVETOVALNEM CENTRU ZA POTROŠNIKE. TA ZAVRNITEV ODGOVORNOSTI NE OMEJUJE ALI IZKLJUČUJE ODGOVORNOSTI PODJETJA KINGSTON ZA SMRT ALI POŠKODBE ZARADI NJEGOVE MALOMARNOSTI ALI NAMERNEGA ZAVAJANJA.

To garancijo vam daje:

Kingston Technology Company, Inc.,
17600 Newhope Street
Fountain Valley, CA 92708
ZDA

Avstralski potrošniki:
Za informacije o garanciji v Australien glejte izjavo o omejeni garanciji podjetja Kingston.

Revizija: Februar 2018

Prejšnje garancije
03/2012 - 05/2013
05/2013 - 09/2015