Verklaring van Kingston inzake beperkte garantie

De volledige informatie ten aanzien van de garanties van Kingston staat hieronder. U kunt sneller naar de door u gewenste informatie gaan door op een van onderstaande onderwerpen te klikken:

Kingston garandeert de oorspronkelijke klant dat zijn producten vrij zijn van defecten in materiaal en vakmanschap in overeenstemming met de algemene voorwaarden die hierin zijn opgenomen. In navolging van de voorwaarden en beperkingen hieronder uiteengezet, zal Kingston, naar zijn inzicht, tot reparatie of vervanging van elk onderdeel van zijn producten overgaan die als gevolg van ondeugdelijke materialen of vakmanschap defect blijken te zijn. Gerepareerde onderdelen of vervangende producten zullen door Kingston worden geleverd op basis van omruiling, en zullen derhalve nieuw of hersteld zijn. Alle herstelde producten worden getest om er zeker van te zijn dat ze functioneel gelijk zijn aan nieuwe producten. Als Kingston niet in staat is om het product te repareren, dan wel te vervangen, zal hij overgaan tot restitutie of creditering van de huidige waarde van het product op het moment dat aanspraak op de garantie werd gedaan, of de aankoopprijs, welke in waarde het laagst is. Het bewijs van aankoop moet worden verstrekt met daarop de datum en plaats van aankoop, de omschrijving en de aankoopprijs van het product.

Deze beperkte garantie dekt geen schade aan het product als gevolg van onjuiste installatie, onbedoelde situatie (ongeluk), verkeerd gebruik, misbruik, natuurlijke rampen, onvoldoende of overmatige elektrische voeding, abnormale mechanische of omgevingsomstandigheden, of elke ongeautoriseerde demontage, reparatie of modificatie. Deze beperkte garantie is niet van toepassing als (i) het product niet werd gebruikt in overeenstemming met de bijgeleverde instructies, of (ii) als het product niet gebruikt is voor de beoogde functie.

Deze beperkte garantie geldt ook niet voor producten waarvan de oorspronkelijke identificatie-informatie gewijzigd, uitgewist of verwijderd is, die niet goed behandeld of verpakt zijn, die verkocht zijn als tweedehands, of zijn doorverkocht in tegenstrijd met de geldende wetgeving binnen de V.S. en andere geldende exportwetgeving.

Deze beperkte garantie dekt uitsluitend reparatie, vervanging, restitutie of tegoedstelling voor defecte producten van Kingston, zoals hierboven vermeld. Kingston is niet aansprakelijk voor, en dekt niet onder garantie, eventuele schade of verlies van welke aard dan ook als gevolg van verlies, beschadiging of aantasting van content of gegevens of enige kosten in verband met het bepalen van de bron van de problemen met het systeem of verwijderen, onderhouden of installeren van Kingston producten. Deze garantie sluit externe partijen, software, aangesloten apparatuur of opgeslagen gegevens uit. Kingston is derhalve niet aansprakelijk voor verliezen of beschadigingen die veroorzaakt zijn door software van derden, aangesloten apparatuur, of opgeslagen gegevens. In geval van aanspraak op de garantiebestaat de enige verplichting van Kingston uit het verstrekken van een restitutie of een reparatie of vervanging van de hardware.

Garantieduur

Levenslange productgarantie:**

De volgende producten van Kingston vallen onder deze garantie voor de levensduur van het product:

Geheugenmodules, waaronder ValueRAM®, HyperX®, Retail Memory en Kingston systeem-specifiek geheugen; geheugenkaarten (bijv. Secure Digital, Secure Digital HC en XC, CompactFlash, MultiMediaCard, SmartMedia m.u.v. Industrial Temp microSD-kaarten) en Flashadapters.

Vijf jaar garantie:

De volgende producten van Kingston vallen onder deze garantie voor een periode van vijf jaar vanaf de datum van aankoop door de oorspronkelijke klant: USB DataTraveler®-sticks (m.u.v. de DataTraveler® Workspace), IronKey® USB-sticks en SSDNow® KC100 (Solid State Drives) en Industrial Temp microSD-kaarten.

Garantieperiode van vijf jaar of de restlevensduur van de SSD:

De volgende producten van Kingston zijn gedurende een van de volgende perioden gedekt door deze garantie, afhankelijk van de situatie die zich het eerst voordoet: (i) vijf jaar vanaf de datum van aankoop door de oorspronkelijke klant: of (ii) tot de datum waarop het gebruik van het station zoals gemeten door Kingston’s implementatie van SMART attribuut 231 “SSD Life Remaining” de genormaliseerde waarde één (1) bereikt zoals gerapporteerd door de Kingston SSD Manager (KSM): SSDNow® DC400 , SSDNow® KC400 en SSDNow® M.2 G.2-serie (SM2280SEG2) en DCP1000*-serie SSD's.

Specificaties van de Kingston SSD Manager (KSM) vindt u in het gegevensblad voor het product en zijn gratis toegankelijk via de Kingston-website op www.kingston.com/ssdmanager. Een nieuw, ongebruikt product toont een indicatiewaarde voor de slijtage van honderd (100), waarbij een product dat aan de limiet zit van de programmawis-cycli een indicatiewaarde voor slijtage van één (1) toont.

*Voor SSD's uit de DCP1000-serie geldt dat wanneer één of meer van de vier (4) afzonderlijke SSDNow® M.2 SSD's waaruit de DCP1000 bestaat een slijtage-indicatiewaarde van één (1) heeft, het product niet langer onder deze garantie valt.

Drie jaar garantie:

De volgende producten van Kingston vallen onder deze garantie voor een periode van drie jaar vanaf de datum van aankoop door de oorspronkelijke klant: DataTraveler 2000, HyperX SSD (FURY, Savage en Predator) SSDNow® (Solid State Drives), m.u.v. SSD's uit de serie SSDNow® DC400, SSDNow® KC100, SSDNow® KC400, SSDNow® S200/30GB, SSDNow® SMS200/30GB, SSDNow® UV300, SSDNow® UV400, SSDNow® DCP1000 en SSDNow® M.2 G.2 (SM2280SEG2).

Garantieperiode van drie jaar of de restlevensduur van de SSD:

De volgende producten van Kingston zijn gedurende een van de volgende perioden gedekt door deze garantie, afhankelijk van de situatie die zich het eerst voordoet: (i) drie jaar vanaf de datum van aankoop door de oorspronkelijke klant: of (ii) tot de datum waarop het gebruik van het station zoals gemeten door Kingston’s implementatie van SMART attribuut 231 “SSD Life Remaining” de genormaliseerde waarde één (1) bereikt zoals gerapporteerd door de Kingston SSD Manager (KSM): SSD's uit de serie SSDNow® UV300.

Specificaties van de Kingston SSD Manager (KSM) vindt u in het gegevensblad voor het product en zijn gratis toegankelijk via de Kingston-website op www.kingston.com/ssdmanager. Een nieuw, ongebruikt product toont een indicatiewaarde voor de slijtage van honderd (100), waarbij een product dat aan de limiet zit van de programmawis-cycli een indicatiewaarde voor slijtage van één (1) toont.

Twee jaar garantie:

De volgende producten van Kingston vallen onder deze garantie voor een periode van twee jaar vanaf de datum van aankoop door de oorspronkelijke klant: SSDNow® S200/30GB, SSDNow® SMS200/30GB, DataTraveler® Workspace, DataTraveler® Bolt Duo, MobileLite® Wireless - Gen 3, MobileLite® Wireless - Gen 2, MobileLite® Reader, microSD Reader, HyperX™ Cloud headset (m.u.v. gratis promotie-artikelen die zijn inbegrepen in het pakket), HyperX™ muismatten, Nucleum™, HyperX™ toetsenborden, HyperX™ muizen en producten die vallen onder het Kingston Customization Program. Producten die vallen onder het Kingston Customization Program zijn gelimiteerd aan credit of restitutie gedurende de garantieperiode van twee jaar. In sommige situaties kan Kingston naar eigen goeddunken ervoor kiezen om defecte producten die onder het Kingston Customization Program vallen te vervangen met functioneel vergelijkbare producten.

Een jaar garantie:

De volgende producten van Kingston vallen onder deze garantie gedurende één jaar vanaf de datum van aankoop door de oorspronkelijke eindgebruiker: MobileLite® Wireless - Gen 1, DataTraveler® Accessoirekit, Wi-Drive®, TravelLite® SD/MMC Reader en HyperX™ Koeler.

Garantieperiode van zes maanden:

de volgende producten van Kingston vallen onder deze garantie gedurende zes maanden vanaf de datum van aankoop door de oorspronkelijke eindgebruiker:: HyperX™ Cloud, Core en Cloud II Headsetaccessoires, waaronder afneembare microfoons, oordoppen, controleboxen, verlengkabels met dubbele stekkers van 3,5 mm, pc-verlengkabels, splitterkabels voor headsets, vliegtuigadapters voor headphones en draagtassen van mesh.

Garantie van negentig dagen:

De volgende producten van Kingston vallen onder deze garantie voor een periode van negentig dagen vanaf de datum van aankoop door de oorspronkelijke klant: Herstelde HyperX™ headsets.

In het geval dat een product niet meer gemaakt wordt, zal Kingston, naar eigen inzicht, het product repareren, aanbieden het product te vervangen voor een functioneel vergelijkbaar product of zorgen voor restitutie van de aankoopwaarde of de huidige waarde van het product, welke daarvan het laagst is.

Gerepareerde of vervangen producten zullen door deze beperkte garantie gedekt blijven voor de resterende duur van de oorspronkelijke garantieperiode, of negentig (90) dagen, welke daarvan het langste duurt.

Deze beperkte garantie geldt alleen voor de oorspronkelijke klant en is onderhevig aan de voorwaarden en eisen van de productgarantie hierin beschreven. Deze beperkte garantie is niet overdraagbaar. Voor producten die zijn aangeschaft als onderdeel van een pakket geldt dat het pakket als geheel moet worden geretourneerd om voor de garantie in aanmerking te komen.

**Levenslange productgarantie wordt gedefinieerd als de normale verwachte gebruiksduur van producten in de sector. De levenslange productgarantie kan echter onderhevig zijn aan de bepalingen van de verschillende landen. Voor Ruslandwordt de levenslange productgarantie bepaald voor een periode van tien (10) jaar vanaf de datum van aankoop door de oorspronkelijke eindgebruiker.

Gratis technische ondersteuning

Als u tijdens het installeren of het gebruik daarna problemen ondervindt ten aanzien van een product van Kingston, kunt u via de afdeling Technische Ondersteuning met Kingston contact opnemen voordat u uw systeem ter reparatie aanbiedt.

Ga voor ondersteuning op internet naar www.kingston.com/support.

Kingston biedt zijn klanten wereldwijd ook gratis technische ondersteuning in de taal Engels.

Verenigde Staten en Canada:

De technische ondersteuning van Kingston in de Verenigde Staten en Canada kunnen rechtstreeks gebeld worden via: +1 (714) 435-2639, of gratis via: +1 (800) 435-0640.

Europa, Midden-Oosten en Afrika:

De technische ondersteuning van Kingston in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met uitzondering van de landen die elders vermeld staan, kunnen telefonisch benaderd worden door te bellen naar +44 (0) 1932 738888; of ga voor telefoonnummers tegen nationaal tarief naar www.kingston.com/en/company/contacts .

Azië:

De technische ondersteuning van Kingston in Azië kan rechtstreeks gebeld worden via:

 • Bellen vanuit Australië: 1800-620-569, Gratis
 • Bellen vanuit Nieuw-Zeeland: 0800-546-478, Gratis
 • Bellen vanuit China: 800-810-1972, Gratis
 • Bellen vanuit Hongkong: 800-900478, Gratis
 • Bellen vanuit /India: 1-860-233-4515, betaald bellen (maandag t/m zaterdag, 9.30 uur tot 17.30 uur)
 • Bellen vanuit Japan: 00531-88-0018, Gratis
 • Bellen vanuit Maleisië: 1800-812078, Gratis
 • Bellen vanuit Singapore: 800-8861042, Gratis
 • Bellen vanuit Taiwan: 0800-666-200, Gratis
 • Bellen vanuit Thailand: 001800-861-0018, Gratis
 • Bellen vanuit andere Aziatische landen: +886-3-500-1715, betaald bellen

Procedures en vereisten ten aanzien van aanspraak op garantie

Voor het krijgen van garantie kunt u een defect product terugbrengen naar de oorspronkelijke verkoper daarvan, of de erkende Kingston dealer of distributeur van wie u het product van Kingston heeft aangeschaft. Ga akkoord met de voorwaarden in het retourbeleid voordat u het product terugbrengt. Gewoonlijk dient u van het product de identificatie-informatie te leveren, inclusief het model- en eventuele serienummer, en een gedetailleerde omschrijving van het probleem dat u ondervindt. Y dient het aankoopbewijs te overleggen. Elk geretourneerd onderdeel of product waarvoor een vervanging of restitutie is toegekend, wordt het eigendom van Kingston. Gerepareerde of vervangende producten worden verstuurd op kosten van Kingston. Voor zover toegestaan door de toepasselijke wetgeving vallen producten die niet zijn geïmporteerd of verkocht via erkende Kingston-dealers of -distributeurs niet onder deze garantie en kan Kingston ervoor kiezen om uw product tegen vergoeding te repareren of te vervangen. Dit is om erop toe te zien dat de kwaliteit geborgd blijft. Neem contact op met de dealer waarbij u het betreffende product hebt gekocht voor informatie over de garantie.

Verenigde Staten:

In de Verenigde Staten kunt u het product rechtstreeks retourneren aan het servicecentrum van Kingston nadat u eerst een Return Material Authorization ("RMA")-nummer van Kingston ontvangen heeft. U krijgt een RMA-nummer door naar kingston.com/us/support te gaan, of te bellen met de klantenservice van Kingston op +1 (714) 438-1810, of +1 (800) 337-3719. Neem voor het retourneren van ValueRAM geheugenproducten contact op met de Technische ondersteuning via +1 (800) 435-0640 voor RMA-service en -ondersteuning.

Nadat u van Kingston een RMA-nummer heeft ontvangen, moet u het product binnen dertig (30) dagen versturen naar Kingston Technology Company, Inc., Customer Service, 17665-A Newhope Street, Fountain Valley, CA 92708 VS. U bent verantwoordelijk voor de kosten van verzending en verzekering van uw geretourneerde producten. Producten die naar het servicecentrum verstuurd worden, moeten goed worden ingepakt om te voorkomen dat ze tijdens transport beschadigen. Het RMA-nummer van Kingston moet duidelijk zichtbaar zijn op de buitenkant van de verpakking. Als u uw product naar het servicecentrum verstuurd zonder het RMA-nummer duidelijk op de buitenkant van de verpakking te vermelden, zal het pakket ongeopend naar u worden teruggestuurd.

Europa, Midden-Oosten en Afrika:

In Europe, het Midden-Oosten en Afrika, als u het product niet kunt retourneren aan de oorspronkelijke verkoper, de erkende Kingston dealer of distributeur van wie u het product heeft aangeschaft,, kunt u het product rechtstreeks versturen naar het servicecentrum van Kingston nadat u van Kingston eerst een RMA-nummer ontvangen heeft. Een RMA-nummer kunt u verkrijgen via kingston.com/en/support.In sommige situaties kunnen wij om een aankoopbewijs vragen.

Nadat u van Kingston een RMA-nummer heeft ontvangen, moet u het product binnen dertig (30) dagen versturen naar Kingston Technology Europe Co LLP, Kingston Court, Brooklands Close, Sunbury on Thames, Middlesex, TW16 7EP, VK. U bent verantwoordelijk voor de kosten van verzending en verzekering van uw geretourneerde producten. De producten moeten goed worden ingepakt om te voorkomen dat ze tijdens transport beschadigen. Het RMA-nummer van Kingston moet duidelijk zichtbaar zijn op de buitenkant van de verpakking. Als u het RMA-nummer niet duidelijk op de buitenkant van de verpakking heeft vermeld,wordt het pakket ongeopend naar u teruggestuurd.

Azië:

In Azië,raadpleeg de regio die voor u van toepassing is. In Taiwan kunt u een defect product naar onze lokale distributeur of servicecenter terugbrengen, of een online aanvraagprocedure invullen. Ga naar https://dbcs.kingston.com/web_rma/taiwan/ om verder te gaan. In China kunt u een RMA-nummer aanvragen via een erkende distributeur of een erkend servicecentrum. Ga voor een overzicht van servicecentra in China naar https://www.kingston.com/cn/support/china/center.

Binnen drie dagen na ontvangst van een RMA-nummer moet het defecte product goed worden ingepakt en worden verstuurd naar Kingston Technology Far East Corp., 4F., No. 8, Kedung 3rd Road, Chunan, Miaoli, Taiwan 35053, R.O.C. U bent verantwoordelijk voor de kosten van verzending en verzekering van uw geretourneerde product. Producten die naar het servicecentrum verstuurd worden, moeten goed worden ingepakt om te voorkomen dat ze tijdens transport beschadigen. Het RMA-nummer van Kingston moet duidelijk zichtbaar zijn op de buitenkant van de verpakking. Als u uw product naar het servicecentrum verstuurd zonder het RMA-nummer duidelijk op de buitenkant van de verpakking te vermelden, zal het pakket ongeopend naar u worden teruggestuurd.

In alle andere Aziatische landen kunt u contact opnemen met uw lokale distributeur of dealer om een Return Material Authorization (“RMA”)-nummer aan te vragen.

VRIJWARINGEN

ZOVER ALS TOEGESTAAN WORDT DOOR DE GELDENDE WETGEVING, BETREFT HET VOORGAANDE DE VOLLEDIGE GARANTIE VOOR PRODUCTEN VAN KINGSTON EN VERVANGT ALLE OVERIGE GARANTIES EN REPRESENTATIES, MONDELING EN SCHRIFTELIJK. MET UITZONDERING VAN WAT UITDRUKKELIJK HIERBOVEN IS UITEENGEZET, GELDEN ER GEEN ANDERE GARANTIES TEN AANZIEN VAN PRODUCTEN VAN KINGSTON EN KINGSTOND DOET UITDRUKKELIJK AFSTAND VAN ALLE GARANTIES DIE HIERIN NIET VERMELD STAAN, WAARONDER, TOT DE MATE DIE WETTELIJK IS TOEGESTAAN, ALLE GARANTIE DIE KAN BESTAAN KRACHTENS NATIONALE, REGIONELE, PROVINCIALE OF LOKALE WETGEVING, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT ALLE IMPLICIETE GARANTIES VAN NIET-OVERTREDING, VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN SPECIFIEK DOEL. ALLE GARANTIES, EXPLICIET OF IMPLICIET, WORDEN BEPERKT TOT DE TIJDSDUREN HIERBOVEN UITEENGEZET. SOMMIGE STATEN OF ANDERE JURISDICTIES STAAN HET UITSLUITEN VAN IMPLICIETE GARANTIES OF BEPERKINGEN VAN HOE LANG EEN IMPLICIETE GARANTIE DUURT NIET TOE, ZODAT BOVENSTAANDE BEPERKING NIET OP U VAN TOEPASING HOEFT TE ZIJN.

KINGSTON PRODUCTS ZIJN NIET GEZUTORISEERD VOOR GEBRUIK ALS KRITISCHE ONDERDELEN IN LEVENSONDERSTEUNENDE APPARATUUR, OF VOOR TOEPASSINGEN WAARBIJ DE UITVAL OF EEN VERSTORING VAN DE PRODUCTEN TOT EEN SITUATIE LEIDT WAARIN PERSOONLIJK LETSEL OF DE DOOD HET WAARSCHIJNLIJKE GEVOLG IS. KINGSTON IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR DE DOOD VAN PERSONEN OF WELK VERLIES, LETSEL, OF VERWONDINGEN AAN MENSEN OF BESCHADINGEN VAN EIGENDOMMEN DAN OOK, DOOR HET GEBRUIK VAN PRODUCTEN IN TOEPASSINGEN ZOALS, MAAR NIET BEPERKT TOT, MILITAIRE OF MILITAIR-GERELATEERDE UITRUSTING, APPARATUUR VOOR VERKEERSHANDHAVING, SYSTEMEN TER VOORKOMING VAN RAMPEN EN MEDISCHE OF MEDISCH-GERELATEERDE APPARATUUR.

DE VOLLEDIGE AANSPRAKELIJKHEID VAN KINGSTON KRACHTENS DEZE, OF ELKE ANDER GARANTIE, EXPLICIET OF IMPLICIET, BEPERKT ZICH TOT REPARATIE, VERVANGING OF RESTITUTIE. REPARATIE, VERVANGING OF RESTITUTIE ZIJN DE ENIGE EN EXCLUSIEVE REMEDIES VOOR CONTRACTBREUK OF ANDERE JURIDISCHE UITEENZETTING. TOT DE VOLLEDIGE MATE DIE BIJ DE GELDENDE WET IS TOEGESTAAN, ZAL KINGSTON NIET AANSPRAKELIJK ZIJN VOOR DE AANKOPER OF KLANT VAN EEN PRODUCT VAN KINGSTON TEN AANZINE VAN BESCHADIGINGEN, ONKOSTEN, GEGEVENSVERLIES, GEDERFDE INKOMSTEN, OMZETVERLIES, WINSTDERVING, OF INCIDENTELE OF VERVOLGSCHADES DIE VOORTKOMEN UIT DE AANKOOP, HET GEBRUIK OF HET ONVERMOGEN OM HET PRODUCT VAN KINGSTON TE GEBRUIKEN, ZELFS ALS KINGSTON VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE BESCHADIGINGEN OP DE HOOGTE IS GESTELD. SOMMIGE STATEN OF ANDERE JURISDICTIES STAAN HET UITSLUITEN OF HET BEPERKEN VAN INCIDENTELE OF VERVOLGSCHADES NIET TOE, ZODAT DE BOVENSTAANDE BEPERKINGEN OF UITSLUITINGEN NIET OP U VAN TOEPASSING HOEVEN TE ZIJN.

DEZE BEPERKTE GARANTIE GEEFT U SPECIFIEKE JURIDISCHE RECHTEN, EN U KUNT OOK ANDERE RECHTEN HEBBEN DIE VAN STAAT TOT STAAT OF JURISDICTIE TOT JURISDICTIE KUNNEN VERSCHILLEN.

MET BETREKKING TOT INWONERS VAN LANDEN DIE LID ZIJN VAN DE EUROPESE UNIE, ALS DIT PRODUCT DOOR EEN CONSUMENT IS AANGESCHAFT EN NIET ALS GEVOLG VAN EEN AANKOOP DOOR EEN BEDRIJF, GELDT DEZE GARANTIE ALS TOEVOEGING OP UW WETTELIJKE RECHTEN MET BETREKKING TOT DE PRODUCTEN DIE DEFECT ZIJN. ADVIES OVER UW WETTELIJKE RECHTEN IS VERKRIJGBAAR VIA UW LOKALE CENTRUM VOOR CONSUMENTENADVIES. DEZE VRIJWARING HEEFT NIET TOT DOEL DE AANSPRAKELIJKHEID VAN KINGSTON TE DOEN BEPERKEN OF UITSLUITEN VOOR DE DOOD OF HET LETSEL DAT VEROORZAAKT WORDT DOOR ZIJN NALATIGHEID OF VOOR FRAUDULEUZE MISINTERPRETATIE.

Deze garantie wordt verstrekt door:

Kingston Technology Company, Inc.,
17600 Newhope Street
Fountain Valley, CA 92708
V.S.

Consumenten in Australië:
Zie Kingston's verklaring over de beperkte garantie voor garantie-informatie voor Australië.

Versie: februari 2018

Voorgaande
03/2012 - 05/2013
05/2013 - 09/2015