Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

Sanal Masaüstü Altyapısı Çözümüne Genel Bakış

VDI’nin Başarısında Kullanıcı Deneyiminin Geliştirilmesi Önemli Bir Etkendir

Kingston datacenter SSDs

Başarılı bir sanal masaüstü altyapısı (VDI - virtual desktop infrastructure), son kullanıcı deneyimine özen gösterilmesini gerektirir. Donanım tercihlerinizin yük altında iyi performans göstermesi başarının anahtarıdır. VDI’nın performansında CPU ve bellek önemli bir role sahip olmasına karşın, bağlı veri depolama alt sistemi en belirleyici bileşen olabilir. Geleneksel dönen diskler VDI’yı yoğun giriş/çıkış (I/O) taleplerini karşılayacak kaynaklar sağlama konusunda sınırlı kalırken Kingston veri merkezi SSD’leri, VDI veri depolaması için daha basit, daha ölçeklenebilir bir çözüm sağlamaktadır.

Yüksek Son Kullanıcı Performansını Sağlar

Son kullanıcı deneyimi VDI’nin başarısındaki en önemli faktördür. Kullanıcılar, genellikle katı hal sürücüsü (SSD) veri depolamasına sahip mevcut tek kullanıcı PC’leri ve dizüstü bilgisayarlarıyla benzer bir performans beklerler. Tek platformda yüzlerce, hatta binlerce kullanıcı aynı anda işlem yaptığında, buna ayak uyduracak ve kullanıcıların VDI’da iyi bir deneyim yaşamasını sağlayacak hızlı bir veri depolama sistemine ihtiyaç duyarsınız.

Kingston veri merkezi SSD’ler,VDI oturumlarının performansının, geleneksel masaüstü deneyimi kadar, hatta daha iyi olmasını sağlar. SSD’ler, yoğun kullanıcı uygulamalarına ayak uyduracak ve geleneksel dönen diskli sürücülere kıyasla işlemlerin daha sorunsuz ve düzgün çalışmasına olanak sağlayacak yapısal yeteneklere sahiptirler.

Hızlı Son Kullanıcı Oturum Açma Süreleri

Kullanıcını, VDI’nın performansını ilk deneyimlediği nokta, oturum açması ve çalışmaya başlaması için geçen süredir. Oturum açma, yoğun I/O işlemleri gerektirebilir ve kullanıcıların en kısa zamanda çalışmaya başlaması gerekiyor olabilir. Katı kal sürücüleri oturum açma işleminin, geleneksel döner disklere göre çok daha yüksek yazma I/O performansı sunması nedeniyle daha hızlı ve çabuk olmasını, dolayısıyla kullanıcıların daha çabuk çalışmaya başlamasını sağlar.

Açılış Yükünü Hafifletin

Windows 10 gibi yeni işletim sistemleri bile olsa Windows işletim sistemlerinin açılış işlemi, veri depolama üzerine önemli yükler bindirmektedir. VDI’da platformunuzun her zaman kullanıcılarınız için hazır olmasını sağlamak için bir dizi durum altında yüzlerce sistemde hızla açılış yapabiliyor olmanız gerekmektedir.

Katı hal disklerinde VDI oturum açma süreleri geleneksel dönen disklere göre 5x{{Footnote.N52185}}’ten daha fazla geliştirilebilir ve 3x-5x arası verim artışı sağlanabilirken, gecikmeler de önemli ölçüde azaltılmaktadır. Yani VDI kopyaları daha hızlı ve daha etkili açılırken kullanıcıların daha çabuk oturum açmasına ve çalışmaya başlamasına olanak tanımaktadır.

Kapasite Değil Hız Gereklidir

VDI kullanıcıları, kullanıcı verilerinin genellikle başka bir yerde saklanıyor olmasından dolayı platformda çok fazla depolama alanına ihtiyaç duymazlar. Katı hal sürücüsü diskleri, geleneksel dönen disklere göre MB başına daha fazla maliyet sunuyor olmasına karşın IOPS başına maliyet önemli ölçüde daha düşüktür. Tek Kingston veri merkezi sınıfı SSD, sabit durumda 10.000 IOPS’dan fazlasını sunarken geleneksel bir dönen disk, sadece yaklaşık 200 IOPS sunabilmektedir. 100 kullanıcıyı desteklemek için 50 geleneksel döner diske ihtiyacınız varken, aynı sayıda kullanıcıyı desteklemek için iki veri merkezi sınıfı SSD yeterli olacaktır. SSD’ler tüm diğer kurumsal-sınıf veri depolama biçimine göre en iyi dolar başına performansı sunmaktadır.

VDI’nin Geliştirilmesine Olanak Tanır

virtual desktop infrastructure (VDI)

Giderek daha fazla masaüstü VDI platformuna eklendikçe geleneksel dönen disk dizileri, sınırlara, modern SSD dizilerine göre çok daha çabuk ulaşacaklardır. VDI platformunuz büyüdükçe, bu büyümeye ayak uyduracak bir veri depolama sistemine ihtiyacınız olacaktır. Dönen diskler, performans eşiklerine çok çabuk ulaşacak, platformdaki tüm kullanıcıları olumsuz yönde etkileyecektir. SSD IOPS kapasitesi, platforma yeni kullanıcılar eklendikçe veri saklama alanının buna ayak uydurması için daha kolay ölçeklendirilebilmektedir.

  • Yüksek Performanslı SSD’leri kullanarak kullanıcı memnuniyetini artırın ve VDI’nın daha kolay uyarlanmasını sağlayın
  • SSD’lerin IOPS başına en iyi maliyeti sunması sayesinde VDI’nin masaüstü başına maliyetini düşürün
  • Gereken VDI ana makine sayısını azaltarak Veri Merkezi Yatırıma Geri Dönüş değerini geliştirin
  • Geleneksel dönen disklere göre 5x’ten daha hızlı veri depolaması ile VDI ana makine arızaları durumunda daha hızlı kurtarma yapın
  • Daha hızlı oturum açma süreleri sayesinde kullanıcıların daha çabuk çalışmaya başlamasını sağlayın
  • Artan kullanıcı yüklerine ayak uydurabilen veri depolaması ile platformu daha güvenli biçimde büyütün
  • Uygulamalar SSD’ler üzerine kurulu olduklarında daha hızlı yüklenerek kullanıcıların performansı daha yüksek algılamasını sağlar