Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

Arka planda bir video ekranı varken bir PS5 kontrolörü tutan oyuncu bir kız

Oyun konsolları için en iyi veri saklama seçenekleri

Oyun boyutlarının her geçen gün arttığı günümüzde, oyun konsolları buna ayak uydurmak için çok daha fazla veri saklama kapasitesi gerektirmeye başlıyor. Konsol oyuncuları için yeterli veri saklama kapasitesine sahip olmak tüm oyunlarınız için yeterli alana sahip olduklarından emin olmak için hayati öneme sahiptir. 500GB, eskiden yeterli bir kapasiteyken oyun boyutlarının artmasıyla o büyük ve dinamik dünyaları desteklemek için daha fazla veri saklama alanı gerekiyor. PlayStation® 4/5, Xbox® Series X/S ve Nintendo Switch™ için biraz sınırlı sayılabilecek veri saklama alanı olduğu dikkate alınarak bu yazıda, oyun konsolunuz için en iyi veri saklama seçeneklerinden bazılarına göz atacağız.

Dahili SSD’ler

Oyun koleksiyonunuz PS5™’inizin sürücüsünü doldurdu mu? PS5’in 875GB’lık bir SSD ile gelmesi ancak bu alanın bir kısmı sistem yazılımı tarafından kullanıldığından kullanıcıya oyunlar, uygulamalar, ekran görüntüleri vb. için yalnızca 667,2GB alan kalması nedeniyle bunun olma olasılığı bir hayli yüksektir. En iyi PS5 oyunlarının en az 40GB veri saklama alanı gerektirmesiyle birçok oyuncu ve onların büyüyen oyun kütüphaneleri için PS5’e daha fazla veri saklama alanı eklenmesi gereklidir.

Eylül 2021’de Sony, PS5 sahiplerine bir çözüm önerdi. Sony, veri saklama alanını genişletmek için PS5’inize kendi dahili SSD’nizi takma olanağını ekledi. Bu, PS5 kullanıcıları açısından, oyun kütüphaneleri büyüdükçe artık oyun konsollarına daha fazla veri saklama alanı ekleyebilecek olmasından dolayı harika bir haber.

Ancak, PS5’e sadece herhangi bir dahili SSD ekleyemezsiniz. SSD’nin Sony’nın katı ve özel gereksinimlerinin tümünü karşılayan bir PCIe Gen 4.0 M.2 NVMe sürücü olması gerekir. PS5’iniz için yeni bir dahili sürücü satın almadan önce Sony’nin* internet sitesini ziyaret ettiğinizden ve onların PS5 konsolları için M.2 SSD gereksinimlerini okuduğunuzdan emin olun.

Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD PS5 ile çalışır ve veri saklama alanlarını genişletmek isteyen PS5 oyuncuları için harika bir seçenektir. PS4™’ünüzün dahili veri saklama alanını yükseltmek istiyorsanız KC600 2.5” SSD ürünümüze bakabilirsiniz.

USB Flash Sürücüler

USB flash bellekler hem oyun PC’nize veri saklama alanı eklemeye uygundur hem de oyun konsolunuzda veri saklama alanını genişletmek için harika bir seçenektir. Kendinizi yeni oyunlara yer açmak için eski oyunları silerken buluyorsanız, bir USB flash bellek, aradığınız çözüm olabilir.

PlayStation sahibiyseniz, PS5 oyunlarının, çok hızlı veri saklama sistemleri üzerinde çalışacak şekilde tasarlanmalarından doğrudan bir USB flash bellek üzerinden oynayamayacağınızı unutmayın. Ancak PS5 oyunlarınızı bir USB flash bellekte saklayabilir ve daha sonra oynamaya hazır olduğunuzda dahili PS5'in SSD’sine** ya da dahili SSD’nize kopyalayabilirsiniz.

Ancak PS5 oyunları bir USB flash bellekten oynanamıyor olmasına karşın PS4 oyunları için aynısı geçerli değildir. PS4’ünüzün dahili sürücüsünün sizi engellemesine izin vermeyin***, hiçbir oyunu silmek zorunda kalmamak için oyunlarınızı saklamak için bir USB flash bellek kullanın.

PS4 oyunlarını saklamak için USB Type-A özellikli ve 256GB’a varan kapasitelerdeki Kingston DataTraveler® Kyson kullanılabilirken PS5 oyunlarını saklamak için USB Type-C özellikli ve 1TB’a varan kapasitelerdeki DataTraveler® Max kullanılabilir.

USB flash bellekler, Xbox Series X/S’te ekstra alan yaratmak için de kullanılabilir****. Xbox Series X’in 1TB SSD ve Xbox Series S 512GB SSD ile geldiğinden birkaç oyun yükledikten sonra veri saklama alanınız dolabilir. Xbox Games Pass’e kayıt olduğunuzda bu dahili sürücü daha da hızlı dolacaktır. Kullanılmayan oyunları, her seferinde tekrar indirmekle uğraşmamak için bir USB flash bellekte saklayın. DT Kyson USB flash belleğimiz, eski ve yeni Xbox oyunlarını saklamak ve daha eski Xbox oyunlarını oynamak için kullanılabilir. Yeni tasarlanan Xbox Series X/S oyunları oynamak için kullanılamaz.

microSD’ler

Nintendo Switch’inizdeki veri saklama alanınız mı doluyor? Yalnızca 32GB dahili hafıza ile geldiğinden ve bunun bir kısmı sistem tarafından kullanıldığından Nintendo Switch’te bu sık karşılaşılan bir sorundur. Birçok oyun indirebiliyor olabilirsiniz ancak çoğu oyun en az 10GB alan gerektirdiğinden dahili veri saklama alanı hızla dolacaktır. Ancak Nintendo Switch’inizin veri saklama alanını dahili microSD kart yuvasına bir microSD kart takarak kolayca genişletebilirsiniz.

microSD kartlar çeşitli kapasitelerde gelmektedir ve gerçekten ne kadar saklama alanına ihtiyacınız olduğu, kaç tane oyunu indirmek ve oynamak istediğinize bağlıdır. Çok çeşitli oyunları oynama esnekliği elde etmek için 128GB gibi yüksek kapasiteli bir kart kullanmanızı öneririz. Ancak microSD kartınızın dolmasından endişe etmek istemiyorsanız, bir 512GB’lık kart da düşünebilirsiniz. Daha fazla veri saklama alanı daha fazla oyun anlamına gelmektedir! Kingston Canvas Go! Plus microSD, Nintendo Switch’iniz için mükemmel bir seçimdir.

Sonuç

Bu günlerde oyun konsollarının dahili veri saklama kapasitesi çoğu oyuncu için yeterli gelmiyor. Veri saklama alanınızın yetersizliğinin sizi en sevdiğiniz oyunları oynamaktan alıkoymasına izin vermeyin. Uygun bir veri saklama çözümü satın alın ve oynamaya devam edin!

#KingstonIsWithYou #KingstonFURY