Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

Oyuncu çalışma alanı, RGB klavye, oyuncu kulaklığı, oyuncu faresi ve RGB fare altlığı, Xbox kumandası

PC mi, Konsol mu? Tercihiniz hangisi?

Oyun meraklıları için "PC mi, konsol mu?" sorusunun bazı kişilerin tüylerini diken diken edeceği kesin. Konunun her iki tarafında da güçlü duygular var. Her ikisi de haklı gerekçeler öne sürebilir. Peki bu soru tam olarak neyi ifade ediyor? Maliyetler, performans, grafikler, yükseltilebilirlik, kurulum kolaylığı, özel oyunlara erişim veya başka bir şey?

Bu yüzden oyuncu dostlarım, önceden belirlediğiniz cevabı vermeden önce, her birinin artılarını gözden geçirelim, sonra birinin artısının diğerinin eksisi olduğunu varsayalım. Davullar çalsın lütfen. Bayanlar ve baylar, Kingston soruyor: "PC mi, Konsol mu, hangisi daha iyi?"

PC'nin Avantajları

Kingston Fury Beast DRAM modülleri ve Kingston FURY Renegade M.2 SSD'in yer aldığı RGB aydınlatmalı PC kasası içi
İnanılmaz grafikler

Tartışmanın bu kısmını hızlı bir şekilde sonlandırmanın bir yolu da şunları söylemektir: NVIDIA ve AMD grafik kartları. Yeni/güncellenmiş PC işlemcileri gibi her yıl yeni sürümler piyasaya sürülmekte ve grafiklerin her yıl iyileşmesine olanak sağlamaktadır. Tersine, konsollar hemen hemen kapalı bir sistemdir. Satın aldığınız makine ile yükseltilmiş bir sürüm çıkana kadar oynamaya devam edersiniz. Yükseltilmiş bir sürümün çıkması da yedi yıla kadar sürebilir.

Yükseltilebilirlik

Bunları söylemek bir sert gibi gelebilir, ancak oyun dünyasında PC'ler dinamik, konsollar ise statiktir. En azından yükseltilebilirlik yeteneği konusunda. Belirttiğimiz, grafik kartları (GPU'lar) sürekli olarak gelişiyor. Aynı şekilde, en yeni üst düzey oyunlar için RAM gereksinimleri de artıyor. Günümüzde oyunların büyük çoğunluğu 4GB veya 8GB RAM gerektirirken, yeni oyunlarda olağanüstü bir deneyim sağlamak için 16GB veya 32GB gerekebiliyor. Ayrıca, PC oyuncuları bir Sabit Disk Sürücüsünü veya daha küçük boyutlu Katı Hal Sürücüsünü daha büyük kapasiteli bir SSD ile değiştirebiliyor, bu da güç kullanımını azaltırken daha fazla veri saklama kapasitesi, hız ve dayanıklılık sağlıyor. GPU'lar, RAM'ler ve SSD'ler kolayca takılabilir.

Modlama

Modlama, oyuncuların eski oyunlarını değiştirmek ve yeni zorluklarla güncellemek için daha fazla içerik ekleyerek oyunları 'modifiye etmelerine' olanak tanır. Oyuncular modlamayı kendileri yapabilir veya başka birinin modlarını indirebilirler. Bununla birlikte, modlama yapabilme olanağı, oyunun geliştiricileri tarafından programa dahil edilmiş olmalıdır. Çoğunlukla, PC oyunlarına dahil edildiği söylenebilir. Bir konsol oyununu modlamak bazen mümkün olsa da, zor, sıkıcıdır ve hatta konsol üreticisi tarafından hoş karşılanmayabilir (yasa dışı olarak kabul edin).

Oyunlar daha ucuza mal oluyor

PC oyunlarına her yerden, bir PC ile kolayca erişilebilir. Kim bilirdi? Oyun satan/kiralayan birçok çevrimiçi site var. İndirme hızlı, oyunlar bol ve çevrimiçi siteler gerçek dünyadaki Starbucks'lar kadar yaygın. Ve fiyat rekabetini seviyorlar!

Geriye dönük uyumluluk

Yeni konsollar önceki konsollara göre geriye dönük uyumluluğa daha elverişli olsa da, hala sınırlar var. Hiçbir konsol, şirketinin geçmiş oyun kataloğunun tamamının oynanmasını sağlamıyor. Ancak PC'lerde, doğru araçlar ve sürücüler yüklendiğinde PC için piyasaya sürülen hemen hemen her oyun oynanabilir.

Konsolun avantajları

PS5'in kasası açık ve veri saklama yuvasında bir Kingston FURY Renegade M.2 SSD takılı.
Kullanımı kolay, kurulumu kolay

Kutudan çıkarın, kurun ve oynayın. Hepsi birkaç dakika içinde. Takılacak veya bağlanacak hiçbir şey yok. Uyumsuz bileşenler konusunda endişelenmenize gerek yok. Özel bir beceri veya bilgi gerektirmiyor. Sevebileceğiniz teknoloji.

Donanım yükseltmeleri gerekli değil

Konsol sahipleri her iki dünyanın da en iyisine sahip olurlar: makineleri, yükseltme gerektirmeden kutudan çıktığı haliyle oynamaya hazırdır, ancak Kingston FURY Renegade gibi yüksek özellikli bir SSD'nin PS5 sahipleri için sunduğu ekstra veri saklama alanı ve hızdan da yararlanabilirler.

Kablosuz kontrolörler

PC oyunları genellikle oyuncuların oldukça hareketsiz halde kalmasına neden olur. Birçok konsol ünitesi, oyuncuların hareket etmeye devam etmesine ve kendini oyuna daha fazla dahil hissetmesine olanak tanıyan kablosuz kontrolörlerle kullanılabilir.

Uygun Fiyat

Genellikle her iki yöntemin taraftar kullanıcıları arasında tartışmalı bir nokta olsa da, bizim bakış açımıza göre konsollar hem satın alma sırasında hem de zaman içinde daha uygun fiyatlı bir seçimdir. Unutmayın, Xbox ve PlayStation gibi konsollar oyun oynama keyfini geniş kitlelere getirdi ve popülerlikleri daha düşük maliyet ve kullanışlılığa dayanıyordu.

Oyunlar her zaman oynanabilir

PlayStation veya Xbox'ınız için bir oyun satın aldığınızda, yeni bir grafik kartı veya daha fazla RAM almanıza gerek kalmadan o oyunu oynayabileceğinizden emin olabilirsiniz. Son iki nesilde konsollar veri kapasiteleri açısından farklılık gösterse de, bu durum konsolun oyun oynama kapasitesini sadece yüzeysel olarak etkilemektedir.

Eşitlik

Özel oyunlar

Her ikisi de özel oyunlar sunduğundan bu alanda durum eşittir. Aslında, birinci taraf geliştiriciler (yani Sony ve Nintendo) bunu bir adım daha ileri götürüyor ve kendi konsol markaları için özel olarak tasarlanmış oyunlar sunuyor. Mario ve Nintendo elbette ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlıdır, ancak Nathan Drake, Kratos, Crash Bandicoot ve Spyro the Dragon'un PlayStation'a özel fikri mülkiyetli oyunlar olduğunu biliyor muydunuz? Birçok geliştirici, son derece popüler MMO'lar ve MOBA'lar da dahil olmak üzere yalnızca PC kullanımı için oyunlar üretiyor.

Bir koltukta oturan iki kişi ellerinde PlayStation kumandaları, oyunlarına odaklanmış durumda. İki kişi arkalarında, onları izliyor ve destekliyor.

Peki, bir dahaki sefere biri size "PC mi konsol mu?" diye sorduğunda cevabınız ne olacak? Tahminimizce, siz bu yazıyı okumadan öncekiyle aynı. Bununla birlikte, bir favoriniz yoksa; umarım bu yazı size hangisini tercih edeceğiniz konusunda biraz fikir vermiştir. Sonuçta en önemli şey, hem konsollar hem de PC'ler için son derece uygun olan eğlenceli bir oyun deneyimi yaşamak.

#KingstonIsWithYou

İlgili Videolar

İlgili Yazılar