Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

yeni oyun PC’sini oluşturmak için açık masaüstü bilgisayar kasasına bakan genç bir erkek

Başlangıç seviyesi kullanıcıların yaptığı en önemli 10 PC yapımı hatası

Yeni bir PC sistemi kurmak istiyorsanız, düşünmeniz gereken çok şey var. Baştan sona her şeyin dikkate alınması gerekir; bileşenlerinizi seçme, PC'yi birleştirme ve sistem çalışır duruma geldikten sonra programları yükleme. Bu, ister ilk bilgisayar toplamanız olsun, ister daha önce yapmış olun, bu yazı, insanların genellikle yaptığı en önemli 10 bilgisayar oluşturma hatasında size yol gösterecektir. Bu hatalardan kaçındığınızda PC oluşturma süreciniz çok daha kolay olacaktır! Şimdi bunlara bakalım.

1. Düşük maliyetli ve kalitesiz bir güç kaynağı satın almak

Yeni bir bilgisayar oluşturuyorsanız, en çok konuşulan hatalardan biri kalitesiz bir güç kaynağı satın almaktır. Bu bileşeni satın alma aşamasına geldiğinizde, donanımınızın geri kalanının ne kadar güce ihtiyaç duyacağı konusunda kabaca bir fikre sahip olmalısınız. Her zaman tahmin ettiğinizden biraz daha fazla watt’ta bir güç kaynağı satın alın. Böylece zamanla sisteminizi etkilemez.

Ayrıca satın almanıza yardımcı olacak 80plus adı verilen bir sınıflandırma sistemi var. Sınıflar Plus ile Plus Titanium arasında değişmektedir, ne alacağınız, neye ihtiyacınız olduğuna ve bütçenize bağlıdır. Endişelenmeyin: piyasada uygun fiyatlı güç kaynağı birimleri var, ancak her zaman makineniz için yeterince güce sahip olup olmadığını kontrol edin.

2. Birbiriyle uyumlu olmayan bileşenlerin satın alınması

PC oluştururken en sık yapılan hatalardan biri birbiriyle uyumlu olmayan bileşenler satın almaktır. Bileşenlerinizin uyumlu olup olmadığını öğrenmenin birkaç yolu vardır. En kolay yolu, istediğiniz tüm parçaları PCPartPicker{{Footnote.A65190}}'a eklemektir. Bu araç, herhangi bir uyumluluk sorunu olup olmadığını belirleyecektir. Kingston ürünleri satın alıyorsanız, sitemizde PC uyumluluğu aramamızı kullanabilir veya yardımcı olabilecek biriyle konuşmak için müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.

3. I/O korumasını takmayı unutmak

I/O koruması, PC’nin arkasındaki tüm giriş ve çıkışlar için koruma sağlayan, ince bir metal plakadır. Sık yapılan bir hata, bunu anakart ve diğer bileşenler kasaya yerleştirilmeden önce takmayı unutmaktır. Oluşturduğunuz PC’yi tekrar parçalarına ayırmanın zorluğundan kaçınmak için bunu unutmayın.

4. Anakart ayaklarını eklememek

PC kasanızda, anakartınızı doğru konuma takmanız için gerekli tüm vida deliklerine sahiptir. Destekleri ve yükselticileri eklemeyi unutmayın. Bunlar, anakartınızın hasada hafifçe yukarıda durmasını sağlayacak ve anakartın lehim noktalarının ve devre hatlarının metal kasaya temas ederek kısa devre yapmasını önleyecektir. Önce güvenlik!

5. Fanların yanlış yönde takılması

Bir PC’nin çalışmasında sistemin soğutulması çok önemlidir. Fanların takılması, sisteminizin her zaman sağlıklı bir sıcaklıkta olması için kasadaki tüm sıcak havanın dışarı atılmasına yardımcı olur. Ancak fanların kolayca yanlışlıkla ters şekilde takılabilir. Fanların takılı olduğu bir kasa satın aldıysanız, bu bir sorun olmayacaktır, ancak sisteminize fan eklemeniz gerekiyorsa, havanın doğru yönde akması için bunların doğru şekilde yerleştirildiğinden emin olun.

Bellek kurulum rehberimize bakın.

6. CPU’nun takılması

Bazı yeni başlayan kullanıcılar CPU'nun yuvaya nasıl yerleştireceğini bilemez. CPU'nuzu yanlış takmak, ne kadar güç kullanıldığına bağlı olarak pimlere zarar verebilir veya pimlerin kırılmasına neden olabilir. Bir CPU'nun her zaman bir köşesinde, nasıl doğru bir şekilde takılacağını göstermek için anakarttakiyle eşleşmesi gereken bir işaret bulunur.

7. Çok az ya da çok fazla termal macun uygulamak

Yanlış miktarda termal macun uygulamak, CPU ve sistem performansının düşmesine neden olabilir. Termal macun, CPU ve ısı alıcılar arasında ısı transferi sağlar. Az miktarda macun uygulanması CPU'nun yetersiz bir şekilde soğutulmasına ve ısının artmasına neden olabilir. Bu da uzun vadeli hasara yol açabilir.

8. Belleği yanlış takmak

Çift sayıda bellek modülünüz varsa, bunları her zaman birbirinden ayrı tutmalısınız. Anakartınızın kılavuzunda, bellek modüllerinizin hangi yuvalara takılması gerektiği konusunda bilgi yer alacaktır. Ayrıca, oyun belleğinizin doğru takılıp takılmadığını kontrol edin. Doğru şekilde takıldığında bir tıklama sesi duyacaksınız.

DDR5'in çıkmasıyla, şu anda kanallarda veya bankalarda farklı kapasiteleri aynı anda kullanamazsınız. Halihazırda 2x8GB'lık bir kitiniz varsa, ek bir 2x16GB seti ekleyemezsiniz. Bir DDR5’in kullanıldığı bir sistem düşünüyorsanız her zaman ihtiyaçlarınız için doğru kapasiteyi satın alın. Bazı DDR5 anakartlar, bellek kapasitesi kombinasyonlarında daha fazla esneklik sağlamak için gelecekte bir BIOS güncellemesi alabilir. Bu nedenle anakartınızın üreticisine danışın.

9. Kabloları yanlış bağlantı noktalarına takmak

Bu hata, devam etmeden önce tüm kabloları kontrol ederseniz kolayca önlenebilir. Tüm kabloların bağlı ve doğru girişte olması gerekir. Aksi takdirde sisteminiz açılmaz ve parçaların zarar görmesi riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Takılacak konumlar her zaman kılavuzda yer almaktadır.

10. Sonuncu ve son derece önemli - Kılavuzları okuyun!

Kılavuzlar, PC oluştururken başarının anahtarıdır. Hataların bulunmadığı mükemmel bir sistem oluşturmak istiyorsanız, kılavuzlar sizin en iyi dostunuzdur.

İlk ve hatta ikinci PC oluşturmanız sırasında herhangi bir hata yapmayacağınızın garantisi olmasa da; bu noktalara dikkat ederseniz, bu sık karşılaşılan hatalardan kurtulma şansınız çok daha yüksektir.

#KingstonFURY #KingstonIsWithYou

İlgili Yazılar