Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

Бізнесмен із сумкою та валізою йде по лондонському метро (вид ззаду)

Імовірність утратити свої пристрої в дорозі після пандемії підвищилася на 22%

Чи відкриває гібридний підхід до роботи двері для нових загроз?

Людина кладе ноутбук у рюкзак

Надіславши запит про свободу інформації в компанію TFL із Лондону, ми можемо повідомити про значне зростання ризику втратити електронні пристрої в транспорті Лондону у 2021 році.

Якщо порівнювати дані щодо втрати майна до та після пандемії, а також щодо активності поїздок, можна відзначити, що втрати електронних пристроїв збільшилися на 22% в усьому місті й на тих видах транспорту, якими зазвичай користуються люди, наприклад, автобуси, надземні та підземні поїзди Лондону, TFL Rail, DLR й авіалінії Emirates{{Footnote.A66983}}.

Ця статистика є тривожною, враховуючи той факт, що сьогодні гібридний підхід до роботи – це норма. Дані компанії регулярно переміщуються разом із працівниками – на USB-носіях, ноутбуках або смартфонах. Частіша втрата електронних пристроїв означає більше ризиків для організацій.

А що це означає для вас?

Часто ви можете вважати, що ваші дані перебувають у безпеці в межах вашої поточної стратегії гарантування безпеки. Однак коли дані переміщуються за межі офісу, наявні політики кібербезпеки та запобігання втраті даних уже не можуть гарантувати безпеку. Через це компанії стають уразливими до витоку даних, а також утрати чи крадіжки корпоративних даних.

Достатньо просто поглянути на новини, щоб зрозуміти, що втрата даних може коштувати дуже дорого – хоч це наслідки штрафів через порушення Загального регламенту про захист даних, утрата інтелектуальної власності чи навіть інформації про співробітників.

Через пандемію сталися величезні зміни в тому, де та як працюють співробітники. Коли вони повертаються в офіс, про це величезне зростання на 22% не можна забувати, оскільки воно свідчить про те, що працівники «відвикли», а ризик утратити пристрої в дорозі підвищується. Це означає, що наявність у вашій організації правильних інструментів для захисту працівників і даних компанії, які в них перебувають, ще ніколи не була такою важливою. Саме тут у пригоді стане рішення Kingston IronKey.

Роб Аллен (Rob Allen), директор із маркетингу й технічних служб – Kingston Technology EMEA

Тож, що ви можете зробити?

Усе просто. Ви можете запобігти цьому, використовуючи пристрої з апаратним шифруванням, оскільки це найкращий спосіб захистити дані, якщо пристрій утрачено.

Лінійка зашифрованих USB-накопичувачів і зовнішніх твердотілих сховищ Kingston IronKey, якій довіряють державні установи, військова розвідка та корпорації, – це чудовий інструмент для гарантування безпеки даних. Їх розроблено із застосуванням стандарту шифрування AES 256 і федеральних стандартів обробки даних (FIPS), завдяки чому забезпечується найкраща стійкість шифрування на сучасному ринку. А оскільки дані на втраченому чи вкраденому пристрої зашифровано, до них неможливо отримати доступ.

Це гарантує безпеку даних, навіть якщо основний комп’ютер зкомпрометовано. Тут маються на увазі як паролі й ключі, так і атаки через USB-пристрої. Крім того, ви можете здійснювати перевірку активності й віддалено стирати дані за допомогою керованих версій, тож ситуація – завжди у вас під контролем.

Усе це означає, що ви можете бути спокійними: ви не тільки дотримуєтеся нормативних вимог, але й значно знижуєте ризик витоку конфіденційних даних компанії, хоч де перебуватимуть ваші працівники.

У нас є програмне шифрування, тож нам не потрібно перейматися, так?

Не зовсім. Багато організацій вважають, що вони – у безпеці, використовуючи дешеві нешифровані USB-накопичувачі, а потім захищаючи їх за допомогою програмного шифрування. Однак така економія може бути хибною.

Для захисту даних від цієї нової загрози програмного шифрування, що існує лише на ПК працівника, може бути недостатньо.

Якщо коротко, то такий тип шифрування можна видалити без особливих зусиль, що відкриває двері для обходу працівників, утрати даних або – що ще гірше – спланованих атак.

Знаючи це, можна зрозуміти різницю між розчаруванням від «просто» втрати пристрою та руйнівними втратами від повномасштабного витоку даних.

#KingstonIsWithYou #KingstonIronKey

Kingston’s Ask an Expert icon on a circuit board chipset

Зверніться до експерта

Планування правильного рішення вимагає розуміння цілей безпеки вашого проєкту. Дозвольте експертам Kingston допомогти вам.

Зверніться до експерта

Пов’язані публікації