Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

ручне введення тексту на клавіатурі ноутбука за допомогою захищеного входу в обліковий запис і вікнами даних HUD

Як Kingston IronKey може стати стратегічним рішенням

Рафаель Блум презентує #KingstonCognate

Фото Рафаеля Блума

Весь час своєї роботи Рафаель був на керівних посадах у галузі технологічних продуктів, маркетингових комунікацій і розвитку бізнесу. Його консультаційна практика зосереджена на нових організаційних, продуктових і комунікаційних проблемах, пов’язаних із технологічними та нормативними змінами, з головною метою створення й збереження джерел доходу.

Ця доволі різноманітна робота вимагає експертних знань у галузі управління інформацією та відповідності вимогам дизайну, конфіденційності даних і нових технологій, таких як AdTech, мобільні мережі й 5G, штучний інтелект і машинне навчання.

Еволюція технологій

Якщо ви пам’ятаєте ранню золоту еру споживчої електроніки, скажімо, Atari 2600, Sinclair Spectrum, Commodore Amiga або навіть серйозніші текстові процесори Amstrad або ранні пристрої IBM®/MS-DOS, то ви також пам’ятаєте, що для забезпечення максимальної користі й продуктивності вам доводилося підключати до них безліч дротових пристроїв. Принтери, клавіатури, джойстики, миші, ігрові картриджі та монітори – в основному з різними роз’ємами!

Сучасний світ із підтримкою Bluetooth і бездротової локальної мережі порівняно з ним простий і зрозумілий, тому який сенс використовувати зовнішні периферійні пристрої в межах довгострокової стратегії в галузі технологій та передачі даних? Яка цінність пристрою, який вам потрібно підключати, коли здається, що все переміщається в хмару, а дроти більше не потрібні?

Як з’ясовується, відповідь на ці запитання така: «Надзвичайна!»

Думки щодо USB в нашому гібридному світі

молода жінка за своїм столом з екраном входу адміністратора служби безпеки на моніторі

Оскільки пандемія торкнулася всіх сфер нашого життя, це те, про що необхідно згадати в межах довгострокового технологічного планування та прийняття рішень. Пандемія практично відразу зробила децентралізовану ІТ-інфраструктуру необхідною для будь-якої організації, про яку ви тільки можете подумати. Дані справді стали найважливішим бізнес-активом, якщо розглядати їх у цьому контексті. Дані повинні розглядатися як ключовий прибутковий актив організації, і навіть як нова категорія ризику.

Неможливість доступу до даних, проблеми з якістю даних або втрата мережевого підключення можуть призвести до того, що організація негайно зупинить свою роботу – типовий сценарій – нульова продуктивність, нульові потоки доходів і нульове обслуговування клієнтів. Крім фінансових наслідків, репутаційні збитки організації можуть бути руйнівними, якщо відбудеться витік даних. У цьому сенсі організація може невдовзі сприйматися клієнтами й партнерами як ненадійна, така, що не володіє достатніми ресурсами й не заслуговує на довіру відносно даних клієнтів і співробітників.

Якщо люди вважають USB-накопичувачі старомодними або тривіальними, це через те, що в минулому вони використовувалися як більш-менш одноразові пристрої з низькою продуктивністю та низьким рівнем безпеки. У той час, як старі моделі використання USB-накопичувачів як портативного сховища зійшли нанівець, почали використовувати високопродуктивну флеш-пам’ять для персонального безпечного локального резервного копіювання з додатковим рівнем захисту даних і конфіденційності.

Правильний вибір у сфері безпеки

Одна з ключових відмінностей полягає в тому, що завдяки високій продуктивності й можливості апаратного шифрування нове покоління носіїв Kingston IronKey можна використовувати для виконання стратегічних завдань щодо збереження корпоративної цінності в організаціях або навіть удома. Це частина концепції, що лежить в основі філософії #KingstonIsWithYou, спрямованої на вирішення реальних технічних, організаційних і нормативних проблем.

Приклад використання 1: Гаманець криптоактивів

USB-накопичувач із апаратним шифруванням – ідеальне рішення для складних завдань гарантування безпеки криптоактивів у довгостроковій перспективі. По-перше, флеш-пам’ять є надзвичайно довговічною, тому можна уникнути турбот щодо порятунку інформації з пошкодженого магнітного або оптичного накопичувача. По-друге, такі носії на апаратному рівні містять засоби безпеки – шифрування й контроль доступу. Ба більше, фізичний гаманець криптоактивів, що базується на USB-пристрої, може бути заблоковано й фізично захищено окремо від комп’ютера. Це корисно, якщо ви не хочете зберігати свій ноутбук у сейфі.

Захист усіх ключових активів

Сучасне покоління USB-накопичувачів розроблене з урахуванням конкретних варіантів використання та ідеально підходить для вирішення саме цих проблем забезпечення безперервності бізнесу тощо. Такі проблеми, як захист інтелектуальної власності, є надзвичайно важливими для таких галузей промисловості, як науки про життя, будівництво та страхування. Продукти Kingston IronKey™ можуть стати незамінними помічниками у вирішенні цих питань протягом тривалого періоду, від років до десятиліть.

Організації в таких галузях, як охорона здоров’я, науки про життя або фінансові послуги, обробляють конфіденційні персональні дані протягом тривалого часу й часто повинні дотримуватись галузевих законів. Це може зумовлювати значні ризики. Проте організаціям, які мають відділ кадрів або фінансів чи базу даних клієнтів, що приносить дохід, не слід надмірно покладатися на хмару, беручи до уваги будь-яку функцію.

Приклад використання 2: Людські ресурси й конфіденційні дані

Якщо у вас є відділ кадрів, там, швидше за все, будуть фізичні файли, які зберігаються з міркувань конфіденційності. Те саме стосується такого роду інформації, коли вона існує в електронному вигляді, або це може стосуватися інтелектуальної власності, як-от оригінальні розробки, запатентовані алгоритми, дані досліджень тощо. Зберігання цих даних у хмарі разом з іншими може бути неприйнятним рішенням, тож вам може знадобитися створити їх резервну копію та захистити їх на тривалий термін. Сучасні USB-пристрої на базі флеш-пам’яті є міцними, компактними й ідеально підходять для тривалого зберігання даних.

Основні плани резервного копіювання

 Організація, яка покладається виключно на підключення до хмари для доступу до даних, не може вважатися повністю захищеною від кіберзагроз або збоїв у роботі. Плани забезпечення безперервності бізнесу й аварійного відновлення не можуть вважатися надійними, якщо дані не є незалежними. Незважаючи на те, що все переміщається в хмару, як і раніше, підключене безпечне локальне сховище є надзвичайно цінним. Сервіс Запитай експерта (Ask an Expert) від Kingston означає, що компанія дійсно подумала про ці важливі елементи при створенні лінійки USB-накопичувачів IronKey для захисту конфіденційних даних будь-де.

Звичайно, вірно, що передача великих обсягів даних може здійснюватися за допомогою хмарних сервісів, але інші корпоративні дані можуть бути достатньо конфіденційними або критичними для роботи, тож їх варто зберігати на шифрованому USB-накопичувачі. Це особливо важливо в ситуаціях, коли доступ не пов’язаний із доступністю мережі чи хмарної інфраструктури.

Насправді саме в такому випадку шифроване зовнішнє сховище великої ємності може стати ідеальним рішенням.

Шифровані USB-пристрої можуть відігравати важливу роль довгостроковому захисті даних і керуванні інформацією, як і інші технології, звичайно. Більше того, кожна установа й навіть кожна сім’я повинні серйозно ставитися до своєї цифрової спадщини.

#KingstonIsWithYou #KingstonIronKey

Kingston’s Ask an Expert icon on a circuit board chipset

Зверніться до експерта

Планування правильного рішення вимагає розуміння цілей безпеки вашого проєкту. Дозвольте експертам Kingston допомогти вам.

Зверніться до експерта

Пов’язані публікації