Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

Відкрита долоня, над якою висить сяючий 2022.

3 прогнози щодо тенденцій розвитку центрів обробки даних та індустріального ІТ у 2022 році від

Для багатьох із нас 2021 був роком, який вони із радістю залишили позаду. Вплив COVID-19 та глобальних перебоїв у ланцюгах постачання позначився як на бізнесі, так і на споживачах, і, здається, світ готовий до нових змін. Привітавши новий рік, розглянемо деякі зміни та тенденції, які він, можливо, нам несе. Ми розглянули деякі фактори та провели унікальне дослідження чинників, що можуть вплинути на глобальний ринок. Отже, наші основні прогнози на 2022 рік.

Вантажівки, кораблі та літаки зі схемою глобального ланцюга постачання

1. Глобальний дефіцит чіпів змушує організації переглянути свої плани на модернізацію.

Правда полягає у тому, що проблеми щодо ланцюгів постачання та доставки товарів на міжнародних ринках нікуди не зникли. Від вантажних кораблів у портах до вантажівок, що перевозять товари та сировину – проблеми організації ланцюгів постачання мають глобальний характер. Для більшості учасників ринку технологій це означає вплив на наявність та виготовлення чіпів. Тому технологічна модернізація настане не так швидко, як того хотіли б виробники процесорів. Глобальний дефіцит призведе до затримки у забезпеченні таких товарів, як графічні процесори та модулі пам’яті, а також до обмеження асортименту певних позицій.

Важче за все, мабуть, доведеться центрам обробки даних, оскільки підтримка стандартів якості обслуговування передбачає модернізацію обладнання. З огляду на дефіцит, модернізацію можна провести за допомогою одного із таких варіантів: або заплатити втридорога за авіадоставку, або покластися на місцевих виробників необхідних аналогів. Обидва варіанти є доволі небюджетними і, ймовірно, є актуальними лише для гігантів ринку, але вони дозволять обійти ці проблеми із ланцюгами постачання та доступністю товарів.

Однак є ще один фактор, що стосується NAND. З урахуванням специфіки постачання в сегменті флеш-накопичувачів та пам’яті, найкращі можливості для модернізації, скоріше за все, матимуть ЦОДи. Це стосується модернізації пам’яті та флеш-накопичувачів (як NVMe, так і SATA) та оптимізації виділеної пропускної здатності через збільшення резервної області.

2. Кібербезпекові міркування формуватимуть вимоги щодо появи нових технологій

Чому ми навчилися від SolarWinds, Kaseya або нещодавніх атак з метою викупу: питання не в тому, чи станеться злам, а в тому, коли він станеться. Безпека стала одним із ключових факторів ІТ-рішень, і все більше організацій намагаються звести ризик та вразливості до мінімуму. У результаті пандемії та часткового переходу на дистанційний режим роботи задач у фахівців з безпеки побільшало. Такі інструменти, як багатофакторна авторизація, доступ через VPN та шифровані хмарні сховища стали обов’язковою вимогою у деяких галузях критичного значення та звичайним явищем у багатьох ІТ-компаніях.

Людина, яка працює на пристрої, на тлі іконок різних програм

Питання, що турбує багатьох компаній у сфері ІТ та безпеки: чи запровадження резервних та зашифрованих рішень є виправданим у світлі вартості зламу та відновлення після нього?

Останні витоки даних та злами показують, що вартість перебудови може бути астрономічною, бо мова йде не просто про заміну пошкодженої інфраструктури, але й про зупинку роботи бізнесу та штрафи за втрату даних клієнтів. Відповідно, все більше ІТ-компаній та ЦОДів застосовують шифровані накопичувачі і паралельно впроваджують комплексні стратегії резервування.

Рука, що тримає мобільний телефон

3. Нарощування обсягів контенту створить навантаження для хмарних сховищ

Завдяки сучасній інфраструктурі 5G користувачам стало простіше дивитися відео, створювати контент та поширювати його в соціальних мережах та на сайтах. Враховуючи динаміку зростання обсягів створення контенту за останні роки, немає жодних ознак того, що ця динаміка піде на спад. До речі, за підрахунками компанії Cisco, створення потокового відео та контенту до кінця 2022 року збільшиться в 15 разів.

Однак із вибуховим зрістом переглядань стає все важче задовольняти вимоги щодо зберігання даних зі застосунків споживачів. Зараз такі сервіси, як TikTok, знаходяться на піці популярності; вони дозволяють користувачам самостійно створювати контент, додавати реакції тощо, а це може створити складності для парадигм зберігання даних.

Наприклад, стандартний 1-хвилинний ролик, знятий з телефону, може «важити» 100-200 МБ. Однак, якщо це відео (популярний танець, музичний кліп тощо) стає вірусним, то залежно від його популярності може з’явитися від 40 до 4 мільйонів різних версій. Те, що починалося з 100 МБ, може швидко дійти до 400 ТБ.

На щастя, не всі відео живуть вічно, а деякі програми зберігають контент лише протягом певного строку, однак еластичний характер сервісів зі створення відео вимагає від ЦОДів забезпечення динамічного зростання та низької затримки для відтворення відео та зручності користування сервісом.

Хоча у перспективах розвитку цієї галузі є багато невідомих, не треба йти до гадалки, щоби побачити певні тенденції. Саме зараз бізнесам варто переоцінити свої цілі та потреби, щоби успішно увійти у 2022 рік.

#KingstonIsWithYou

Пов’язані відео

Пов’язані публікації