Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

güvenli hesap oturum açma ve veri HUD penceresiyle bir dizüstü bilgisayar klavyesine yazan eller

Kingston IronKey’in nasıl bir stratejik oyuncu olabileceği

#KingstonCognate, Rafael Bloom’u sunar

Rafael Bloom’un fotoğrafı

Rafael, kariyeri boyunca üst düzey Teknoloji Ürünleri, Pazarlama İletişimi ve İş Geliştirme rollerinde görev yaptı. Danışmanlık uygulamaları, gelir akışları oluşturmak ve bunları korumak ana amacıyla, teknolojik ve yasal değişikliklerin yarattığı yeni organizasyon, ürün ve iletişim zorluklarına odaklanmaktadır.

Bu çok kapsamlı çalışma, bilgi yönetişimi ve tasarımsal uyum, veri gizliliği ve AdTech, Mobil ve 5G, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi gibi gelişmekte olan teknolojiler konusunda uzmanlık gerektirmektedir.

Teknolojinin evrimi

Atari 2600, Sinclair Spectrum, Commodore Amiga, hatta daha ciddi Amstrad Word Processors veya ilk IBM® / MS-DOS cihazları gibi tüketici elektroniğinin erken altın çağını hatırlıyorsanız, maksimum kullanım ve performansı elde etmek için bunlara çok sayıda kablolu cihazlar takmak zorunda kaldığınızı da hatırlayacaksınız. Yazıcılar, klavyeler, joystickler, fareler, oyun kartuşları ve monitörler, hem de büyük ölçüde farklı konektörlerle!

Günümüzün Bluetooth ve kablosuz LAN özellikli dünyası, o zamanlara kıyasla daha temiz ve yalındır. Peki uzun vadeli teknoloji ve veri stratejisinin bir parçası olarak harici çevre birimlerini kullanmanın mantığı nedir? Her şeyin buluta taşınıyor ve kablolardan kurtuluyor gibi göründüğü bir zamanda, takmanız gereken bir cihaza sahip olmanın anlamı nedir?

Görünüşe göre bu soruların yanıtı: “Çok kullanışlı ve yararlı bir seçenek!”

Hibrit dünyamızda USB ile ilgili özellikler

masada oturan genç bir kadın ve monitöründe güvenli bir yönetici oturum açma ekranı

Pandemi hayatımızın her alanını etkilediğinden, uzun vadeli teknoloji planlaması ve karar verme süreci kapsamında bahsedilmesi gereken bir konudur. Pandemi, merkezi olmayan bir BT altyapısını neredeyse bir gecede aklınıza gelebilecek her kuruluş için bir zorunluluk haline getirdi. Veriler, bu bağlamda bakıldığında gerçekten kritik bir iş varlığı haline geldi. Veriler, hem bir kuruluş içinde gelir getiren önemli bir varlık hem de yeni bir risk kategorisi olarak görülmelidir.

Verilere erişememe, veri kalitesi sorunu ya da ağ bağlantısının kesilmesi, bir kuruluşun anında durma noktasına getirebilir: tipik senaryoda sıfır üretkenlik, sıfır gelir akışları ve sıfır müşteri hizmetleri yaşanabilir. Veri ihlalleri olması durumunda, finansal etkileri bir yana bırakıldığında kuruluş açısından itibar kaybı çok zarar verici olabilir. Bu anlamda bir kuruluş, müşterileri ve ortakları tarafından hızla güvenilmez, yetersiz kaynaklara sahip ve müşteri ve çalışan verilerinde güvenilmez olarak görülebilir.

İnsanlar, USB belleklerin eski moda ya da önemsiz olduğunu düşünüyorsa bunun nedeni geçmişte biraz tek kullanımlık, düşük performanslı, düşük güvenlikli cihazlar olarak kullanılmalarıdır. Flash belleklerin, taşınabilir veri saklama aracı olarak kullanıldığı eski kullanım şekilleri kaybolurken, yüksek performanslı USB sürücüler, kişisel, ekstra bir veri koruma ve gizlilik katmanı ile güvenli yerel yedekleme için kullanılmaya başlanmıştır.

Doğru güvenlik seçimlerinin yapılması

En önemli farklardan biri, performans ve donanım tabanlı şifreleme seçeneği ile yeni nesil Kingston IronKey veri saklama birimleri, kuruluşlarda ve hatta evde stratejik, kurumsal değeri koruyan işlevleri gerçekleştirmek için kullanılabilir. Bu, gerçek dünyanın teknik, organizasyonel ve yasal zorluklarına çözümler sağlamaya çalışan #KingstonIsWithYou (Kingston Sizinle) felsefesinin arkasındaki düşüncenin bir parçasıdır.

Kullanım durumu 1: Kripto varlık cüzdanı

Bir donanım şifrelemeli USB bellek, kripto varlıkları uzun vadede güvende tutmanın zorlukları için mükemmel bir çözümdür. Öncelikle flash bellekler çok dayanıklıdır. Dolayısıyla bozuk bir manyetik ya da optik sürücüdeki bilgilerin kurtarılması kabusu önlenebilir. Ayrıca donanım seviyesinde yerleşik şifreleme ve erişim kontrolünün sağladığı güvenlik bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bir USB cihazda yer alan fiziksel kripto varlık cüzdanı, kilit altında tutulabilir ve bilgisayarınızdan fiziksel olarak ayrı biçimde güvenle saklanabilir. Dizüstü bilgisayarınızı kasada saklamak istemiyorsanız, bu kullanışlı bir çözümdür.

Tüm önemli varlıklarınızın korunması

Günümüzdeki nesil USB bellekler, belirli kullanım durumları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır ve tam da bu iş sürekliliğinin zorluklarını hafifletmek gibi konular için ideal bir konuma sahiptir. Fikri Mülkiyetin güvence altına alınması gibi kaygılar, Yaşam Bilimleri, İnşaat/İnşaat Mühendisliği ve Sigorta gibi sektörler için hayati önem taşımaktadır. Kingston IronKey™ ürünleri, yıllardan onlarca yıla kadar uzanan uzun zaman aralığında bu konuların karşılanmasında vazgeçilmez temel taşları olabilir.

Sağlık, Yaşam Bilimleri ya da Finansal Hizmetler gibi sektörlerdeki kuruluşlar, hassas kişisel verileri uzun süre işlerler ve bunların, genellikle sektöre özel yasalara uymaları gerekir. Bu durum önemli ve karmaşık riskler oluşturabilir. İnsan Kaynakları ya da Finans bölümüne ya da gelir getiren müşteri veri tabanına sahip kuruluşlar, her işlev için buluta fazla güvenmemelidir.

Kullanım durumu 2: İnsan kaynakları ve hassas veriler

Bir İnsan Kaynakları departmanınız varsa, muhtemelen gizlilik nedeniyle kilitli tutulan ve gözetilen fiziksel dosyalar olacaktır. Aynı durum, bu tür bilgilerin elektronik ortamda bulunmasında da geçerlidir. Veya orijinal tasarımlar, tescilli algoritmalar, araştırma verileri ve benzerleri gibi Fikri Mülkiyet için de geçerli olabilir. Bu tür verilerin diğer her şeyle birlikte bulutta saklanması, kabul edilebilir bir çözüm olmayabilir ve bunları yedeklemeniz ve uzun vadeli olarak güvenceye almanız gerekecektir. Günümüzün, Flash tabanlı USB cihazları, dayanıklıdır, kompakttır ve uzun süreli veri varlığı koruması için mükemmeldir.

Gerekli yedekleme planları

Veri erişimi için sadece bulut bağlantısına güvenen bir kuruluş, kendini tamamen ‘yedeklenmiş’ ve siber tehditler ya da kesintilerden korunuyor olarak kabul edemez. İş devamlılığı ve felaketten kurtulma planları, ‘veri bağımsızlığı’ olmadan gerçekten sağlam olarak değerlendirilemez. Her şey buluta taşınırken, takılabilen ve kablolu güvenli yerel veri saklama hala büyük bir değere sahiptir. Kingston’ın katma değerli hizmeti ‘Bir Uzmana Sorun’, bu önemli unsurlar üzerinde gerçekten düşünerek dışarıdayken hassas verilerinizi güvenceye almak için kendi IronKey USB bellekler ürün serisini geliştirdi.

Büyük veri aktarımlarının bulut hizmetleri aracılığıyla yönetilebileceği doğru olsa da, diğer kurumsal veriler hala şifrelenmiş bir USB bellekte saklanmaya değecek kadar hassas veya faaliyetler açısından kritik olabilir. Bu, özellikle erişimin, bir ağ ya da bulut altyapısının mevcudiyetiyle ilişkilendirilmediği durumlar açısından önemlidir.

Aslında, bu alanda, yüksek kapasiteli harici veri saklama birimleri mükemmel bir çözüm olabilir.

Şifrelenmiş USB cihazları, tabi ki diğer teknolojilerle birlikte veri koruma ve bilgi yönetişimine yönelik uzun vadeli bir yaklaşımda önemli bir rol oynayabilir. Ayrıca, her kurum ve hatta her aile dijital mirasını ciddiye almalıdır.

#KingstonIsWithYou #KingstonIronKey

Bir devre kartı yonga seti üzerinde Kingston bir uzmana sorun sembolü

Bir Uzmana Sorun

Doğru çözümün planlanması, projenizin güvenlik hedeflerinin anlaşılmasını gerektirir. Kingston’ın uzmanları size yardımcı olabilir.

Bir Uzmana Sorun

İlgili Yazılar