Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

Таймлапс-зйомка заходу сонця за допомогою GoPro

Як вибрати сховище даних для камери GoPro

Вид на стежку на пагорб через кермо велосипеда

Камери GoPro дали звичайній людині можливість легко та бюджетно знімати екшн-відео. Сповнені адреналіну кадри та звуки спуску на лижах по крутому гірському схилу, шаленого мотокросу бездоріжжям, мандрівки до екзотичної країни – все це фільмується у найвищій якості. За допомогою камер GoPro шукачі пригод можуть не лише насолодитися моментом, але й поділитися ним із іншими.

Через відсутність внутрішньої пам’яті саме на microSD карту покладається відповідальна задача надійного збереження всього відзнятого матеріалу. Зйомка відео у форматі 4К з частотою 60fps або навіть 1080p з частотою 240fps на GoPro – серйозна задача для microSD карти. Для стабільного запису необхідно забезпечити високу швидкість запису та достатню ємність.

Необхідна ємність залежить від низки параметрів – що саме ви знімаєте, як довго ведеться зйомка і чи готові ви до ризику, що просто посеред зйомки може закінчитися ємність. Якщо одразу придбати карту більшої ємності, у довгостроковій перспективі це може виявитися вигідним рішенням, яке позбавить вас від постійного головного болю контролювати залишок місця на карті пам’яті.

Є два варіанти вибору microSD-карт – SDHC та SDXC. Карти SDHC представлені у варіантах ємності 32 ГБ та нижче, а SDXC – від 64 ГБ та вище. Що стосується технічного аспекту, карти SDHC відформатувані з файловою системою FAT32, тоді як в SDXC застосована більш гнучка та сучасна файлова система exFAT.

Дрон GoPro з док-станцією Kingston Workflow Station

У разі використання камери GoPro важливою є швидкість запису microSD карти. Чим швидше, тим краще. Недостатня швидкість може взагалі поставити хрест на мріях про довгу та безперешкодну зйомку відео у форматі 4К або 8К.

Для практично будь-якої камери GoPro рекомендується, як мінімум, карта Class 10 (швидкість запису мінімум 10 МБ/с). Однак для зйомки відео у форматі 4К, зокрема, за допомогою GoPro, була створена карта U3 (30 МБ/с). Карта також повинна мати специфікацію Ultra High-Speed (надвисока швидкість) UHS-I або UHS-II, що позначає швидкість роботи шини карти. Також радимо звернути увагу на наявність специфікації VSC (Video Speed Class — клас швидкості відео), зокрема, V30, V60 або V90, що означає здатність карти записувати відео зі швидкістю 30, 60 або 90 МБ за секунду, відповідно.

Камери GoPro найкраще проявляють себе у реальному світі. Вони призначені для зйомки пригодницького контенту, тому витривалість та надійність карти microSD має вирішальне значення. Радимо вибрати карту, яка успішно пройшла випробування на захист від механічного впливу, вібрацій, екстремальних температур та рентгенівського випромінювання, а також має гарантію на весь термін експлуатації.

Чоловік, який тримає камеру GoPro

HERO10 Black

Вам знадобиться карта microSD (не входить в комплект), на яку будуть зберігатися відео та фото. Використовуйте брендову карту, що відповідає таким вимогам:

  • microSD, microSDHC™ або microSDXC™
  • Class V30 або UHS-3
  • Ємність до 512 ГБ

HERO9 Black, HERO MAX, HERO 7/8/9 Black

Вам знадобиться карта microSD (не входить в комплект), на яку будуть зберігатися відео та фото. Використовуйте брендову карту, що відповідає таким вимогам:

  • microSD, microSDHC™ або microSDXC™
  • Class 10 або UHS-I
  • Ємність до 512 ГБ

Камера HERO4 та старші моделі

Вам знадобиться карта microSD (не входить в комплект), на яку будуть зберігатися відео та фото. Використовуйте брендову карту, що відповідає таким вимогам:

  • microSD, microSDHC або microSDXC
  • Class 10 або UHS-I
  • Ємність до 128 ГБ{{Footnote.N66705}}

Немає нічого гіршого, аніж коли зйомка неймовірного відео на GoPro обривається через брак місця на картці microSD. Правильний вибір карти microSD дозволить закарбувати пам’ятні моменти.

#KingstonIsWithYou

Пов’язані відео

Пов’язані публікації