Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

Masaüstü, dizüstü bilgisayarlar ve mobil cihazları temsil eden cihaz simgeleriyle çevrelenmiş bilgisayar tarafından oluşturulmuş bulut grafiği

Bulut Sistemleri Kullanıyorsanız Şifrelenmiş Veri Saklama Sistemleri Gerekli mi?

Bu, sık duyduğumuz bir soru. İnsanların sorması mantıklı. Sonuçta her ikisi de aşağı yukarı aynı şeyi yapıyor ancak sadece farklı şekilde. Ancak farklarına bakıldığında her ikisinin birlikte kullanılması olumlu bir durum. Dolayısıyla yanıt basitçe, evet.

Bir şifrelenmiş USB bellekte saklanan bilgiler, temelde kişisel ya da şirket Bulut sisteminizde sakladığınız dosyaların bir kopyasıdır. Şifrelenmiş USB belleklerin farkı, evde ya da ofiste olmadığınızda şirketinizin Bulut sistemine, hem sizin hem de patronunuzun verilerini riske atabilecek şekilde kafelerin, bistroların ya da restoranların ya da diğer bilinmeyen Wi-Fi sistemleri üzerinden giriş yapma riskine sahip olmamanızdır.

Kendi ya da çalıştığınız şirketin Wi-Fi ağı dışında bir ağ üzerinden VPN’inize erişmeye çalıştığınızda kolayca bilgisayar korsanlığı saldırısına uğrayabileceğiniz hayatın gerçeklerinden biridir. Bir şirket Bulut kullanımını şart koştuğunda, her zaman Bulut’a nereden eriştiğinizi kontrol etmezler ve bu durum bilgisayarınızın bilgisayar korsanları için açık bir hedef haline getirir. Bununla birlikte dosyalarınızın yüklü olduğu şifrelenmiş bir USB bellek, Bulut’un sürekli yanınızda olması gibidir. Tek farkı erişim için Wi-Fi bağlantısı gerektirmez.

Bulut, sizin kontrolünüzde değildir. Bulut’a erişirken her zaman korku, belirsizlik ve şüpheler vardır. Bunu nasıl ve kimin kurduğu önemlidir. Bilgisayar korsanları, parola denemesi konusunda bir sınıra ihtiyaç olmadığından ya da böyle bir sınır belirlenmediğinden Bulut’taki dosyalara saldırmaya devam edebilirler.

USB şifrelemesi, cihazın donanımı ya da bir yazılım üzerinden yapılabilir. Donanım odaklı, yazılımsız şifreleme, siber saldırılara karşı koruma sağlamanın en etkili yöntemidir. Veri ihlallerine karşı koruma sağlayan mükemmel, karmaşık olmayan bir çözümdür ve hem sizi hem de patronunuzu rahatlatabilir.

Bu donanım tabanlı şifrelenmiş cihazlar, zorlu güvenlik standartlarını karşılar ve güvenle tehditleri yönetmek ve riskleri azaltmak için veri korumasında en iyi güvenliği sağlar. Bağımsız ürünlerdir ve ana bilgisayar üzerinde yazılım kullanımını gerektirmezler. Hiçbir yazılım kırılganlığı olmaması, kaba güç, dinleme ve bellek karma (hash) saldırıları olasılığını ortadan kaldırır.

Bir dizüstü bilgisayar klavyesinde yazı yazan eller.

Kullanıcılar, bulut veri saklama sistemleriyle birlikte ya da bu sistemlerin yerine kullanılacak bir donanım şifrelemeli USB bellekte nelere bakmalıdır?

  • Kolay kullanımlı PIN koruması için istediğiniz bir sözcük ya da sayı kombinasyonu ile belleği kilitleyen bir alfasayısal tuş takımı, çoğu kullanıcı için harika bir seçenektir.
  • İşletim sistemden bağımsızlık, bu günlerde PC’ler, tabletler ve akıllı telefonlar alanında çok sayıda tercih olmasından dolayı belleği çok yönlü bir tüketici çözümü haline getirir.
  • Şifrelemenin bellekte yapıldığı, sistemde PIN ile ilgili en ufak bir bilgi bile bırakmayan, XTS modunda 256 bit AES Tam Disk donanım tabanlı şifreleme özelliğine bakın. Bu sistem, federal hükümetin ve dünya çapında benzeri kuruluşların benimsediği bir güvenlik düzeyi sağlar.
  • Sıkça istenen kurumsal IT gereksinimlerini karşılamak için FIPS 140-2 Seviye 3 sertifikası.
  • Son zamanlarda çıkan tüm dijital cihaz modellerini kapsayan USB 2.0 ya da USB 3.0 bağlantı noktası uyumluluğu.
  • Güvenlik için transfer hızından ödün vermemenizi sağlayacak SuperSpeed USB 3.0 teknolojisi.
  • Android kullanıyorsanız USB-A ya da USB-C’den A’ya dönüştürme adaptörü aksesuarını kullanarak akıllı telefon ya da tabletle uyumluluğuna sahip güvenli USB işlevi.
  • USB bellek 10 başarısız giriş denemesinden sonra kilitlenir ve yeniden biçimlendirilmesi gerekir.
  • Yetkisiz erişimleri önlemek için her zaman en az sayıda karakterin yer aldığı karmaşık parola koruması kullanın.
  • Kurum içi gereksinimleri karşılamak için özelleştirme seçenekleri.
  • Sık istenen kurumsal ve devlet IT gereksinimlerini karşılamak için FIPS 197 sertifikası ve TAA uyumu.
  • Google Drive™, OneDrive (Microsoft®), Amazon Cloud Drive, Dropbox ya da Box’a otomatik veri yedeklemesi. Verileri saklamak için hem şifrelenmiş USB bellekler hem de Bulut sistemlerin kullanılması iyi bir güvenlik ağıdır. Sürücü kaybolur ya da çalınırsa, verileriniz hala güvenli bir yerde kalır ve İnternete erişiminiz yoksa hala verilerinize bellek üzerinden ulaşabilirsiniz.
  • Düşürmeler, çarpmalar ve vurmalara karşı koruma sağlayan, dayanıklı bir metal muhafazaya sahip bir bellek.

Yukarıdaki özelliklerin herhangi bir kombinasyonu, evde ya da ofisteki güvenlik duvarı dışında çalışırken, Bulut’a erişim olmadığında şirketinizin verilerinin güvende olduğu konusunda içinizin rahat etmesini sağlayacaktır.

#KingstonIsWithYou

Bir devre kartı yonga seti üzerinde Kingston bir uzmana sorun sembolü

Bir Uzmana Sorun

Doğru çözümün planlanması, projenizin güvenlik hedeflerinin anlaşılmasını gerektirir. Kingston’ın uzmanları size yardımcı olabilir.

Bir Uzmana Sorun

İlgili Videolar

İlgili Yazılar