Şu anda Birleşik Krallık sitesini ziyaret ettiğinizi fark ettik. Bunun yerine ana sitemizi ziyaret etmek ister misiniz?

masasında kulaklığı ile oturup PC FPS oyunları oynayan genç bir oyuncu ve arka planda masaüstü bilgisayarı

Windows 11 ile oyun oynama: Yeni PC performansı özelliklerinden beklentiler

Windows kullanıcıları 2015 yılından bu yana Microsoft’un yeni işletim sistemini bekliyorlardı. Sonunda bekleme bitti: Windows 11 çıkıyor! Windows 11, dikkatlerin sunduğu gelişmiş özelliklere ve birleştirici işlevleri ve kullanıcı deneyimini iyileştirmesi üzerine toplanmasına yol açtı. Ancak Windows 11, bazı heyecan verici yeni oyun özellikleriyle geliyor. Bunlara birlikte bakalım.

DirectStorage

Kingston FURY Renegade NVMe SSD’yi bir bilgisayar anakartına takan bir elin yakından çekimi

DirectStorage, (gerçek anlamda) oyun kurallarını değiştiren bir güncellemedir. Bu teknoloji NVMe SSD’lerin bir oyunun verilerinin, CPU’daki darboğazları atlayarak doğrudan grafik kartına aktarılmasını ve bu sayede uzun yükleme süreleri olmadan görüntü oluşturmada olağanüstü hızlar sunmasını sağlamaktadır. Oyunlarda bu, yükleme ekranlarına veda etmek ve daha hızlı ve daha akıcı bir oyun deneyimine merhaba demek anlamına gelmektedir.

Bununla ilgili o kadar heyecan oldu ki Microsoft yakın zamanda DirectStorage’ın Windows 10’da sunulacağını onayladı. Dolayısıyla Windows 11’e geçmeseniz bile DirectStorage’ın avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Teknolojinin yalnızca NVMe SSD’lerle çalışacağı unutulmamalıdır. Teknoloji, PCIe 3.0 SSD’lerle uyumlu olmasına karşın Kingston FURY Renegade ve KC3000 gibi PCIe 4.0 SSD’ler, yeni nesil SSD hızları sayesinde en iyi deneyimi sağlayacaktır.

İster Windows 10’la devam etmeye isterse Windows 11’e geçmeye karar verin, DirectStorage’ın avantajlarını görmek için bir NVMe SSD’ye yükseltmek için harika bir zaman gibi görünüyor. RAM yükseltmeleri ve cihazınızın veri saklama biriminin hızının ve kapasitesinin artırılmasının bir araya gelmesi, performansı, dolayısıyla genel oyun deneyiminizi artırma fırsatı sunabilir.

Auto HDR

Windows 11, oyunculara Auto HDR ile üstün grafikleri hediye edecek. Auto HDR, oyun içeriklerinin görsellerini, herhangi bir kullanıcı müdahalesi olmadan otomatik olarak iyileştiren bir teknolojidir. Windows 11, HDR destekli monitörleri otomatik olarak algılayacak ve DirectX 11 ya da daha yenisi üzerine yazılan oyunların renkleri, dinamik aralık geliştirmeleriyle iyileştirecektir. Auto HDR, en iyi görsel oyun deneyimine giden yoldur!

Oyun sekmesi

Windows 11’deki ayarlar uygulaması, ‘Oyun Modu’na geçmenizi sağlayan özel bir oyun sekmesine sahiptir. Bu durum, CPU gücünün oyunlar tarafından kullanılmasını sağlamak için arka plan uygulamalarını otomatik olarak azaltacaktır.

Xbox Game Pass

Windows 11, Xbox Uygulaması sayesinde çok sayıda oyun seçeneğini beraberinde getiriyor. Xbox Game Pass üyeleri, 100’ü aşkın yüksek kaliteli oyundan oluşan bir kütüphaneye erişebiliyor.

Peki ya uyumluluk?

Windows 11 lansman duyurusuna göre 1GHz veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem’e (SoC) ihtiyacınız var. Gerçek koşullarda bu durum, aşağıdaki masaüstü/laptop CPU’ların uyumlu olacağı (Haziran 2021 itibariyle) anlamına gelmektedir:

  • Intel Core 8. nesil (Coffee Lake, Whiskey Lake) ve daha yenisi
  • AMD Zen+ (Ryzen 2000, Threadripper 2000, Ryzen 3000G APU) ve daha yenisi.

Ancak bu kesin bir liste değil ve daha eski CPU’lar da Windows 11 ile uyumlu olabilir. Ancak sistemlerinizdeki diğer bileşenlerin yaşı, yönlendirici faktör olabilir ve değişebilir. Her durumda lütfen Windows 11 uyumluluk sitesine bakın{{Footnote.A64489}}.

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli nokta da DRAM gereksinimleri ve bunların hem bugün hem de gelecekte CPU’nuz ile uyumlu olup olmayacağıdır. Windows 11 için minimum gereksinim, en az 4GB’a (Gigabayt) sahip olmaktır. Ancak daha önce de belirtildiği gibi minimum gereksinimden fazlasına sahip olmak daha iyi oyun deneyimi sağlayacaktır.

TPM 2.0 nedir ve buna ihtiyacım var mı?

Trusted Platform Module (Güvenilir Platform Modülü) ya da TPM, Windows 11’in duyurulmasından önce belki de bilinmeyen bir terimdi. Ancak bu, Windows 11'i kullanmak için zorunludur. TPM’in kendisi bilgisayarı donanım seviyesinde güvenceye alarak entegre kriptografik anahtar kullanarak saldırı riskini önleyen bir kripto-işlemcidir. Bu daha sonra PC’nizdeki diğer sistemlerle ve uygulamalar çalışır. Donanım tabanlı olduğundan tek başına yazılım şifrelemesi kullanmadan çok daha güvenli olduğu değerlendirilmektedir.

Bu durum, TPM 2.0 içermeyenlerin, ayrı bir TPM 2.0 Modülü satın alıp takmadığınız süre (masaüstü bilgisayarlar için) Windows 11’e yükseltilemeyeceği anlamına gelmektedir. Cihazınızda TPM 2.0 olup olmadığını öğrenmek için başlat menüsünden “Windows Güvenliği”ni aratın, “Aygıt Güvenliği”ni, ardından “Güvenlik işlemcisi bilgileri”ni seçin. “Belirtim Sürümü”nün 2.0 olduğunu kontrol etmeyi unutmayın. Daha önceki sürümler uyumlu olmayacaktır.

Sonuç

Windows 11 ile ilgili söylentiler her geçen gün artıyor ve bunun nedenini görmek zor değil. Microsoft, yeni işletim sistemini tasarlarken oyuncuları önemli ölçüde dikkate almış. Microsoft Oyun Yaratıcı Deneyimi ve Ekosistemi biriminin CVP’si Sarah Bond, Windows 11 için “oyuncular için şimdiye kadar çıkan en iyi Windows” diyecek kadar ileri gitti. Dolayısıyla bu, Windows 11’in sunduğu avantajlardan en iyi şekilde yararlanmak için sisteminizi yükseltmek için mükemmel bir fırsat olabilir.

#KingstonFURY #KingstonIsWithYou

Kingston Ürün Bulma Aracı

Kingston ile işe başladığınızda bellek seçmek kolaydır.
35 yılı aşkın uzmanlığıyla Kingston, güvenle bellek seçmeniz için gerekli olan bilgiye ve kaynaklara sahiptir.

Sisteme/Cihaza Göre Ara

İhtiyacınız olan Kingston ürünlerini bulmak için bigisayar sistemi ya da dijital cihazın marka ve model numarasını ya da sistem parça numarasını girin.

Parça Numarasına Göre Ara:

Kingston parça numarasına, dağıtıcı parça numarasına ya da üreticiyle eşdeğer parça numarasına göre arama yapın.

İlgili Yazılar