Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

Kingston FURY та лінійка модулів пам’яті Kingston

МТ/с та МГц: Точніше вимірювання швидкості роботи пам’яті

Що таке МГц?

МГц є скороченням від «мегагерц», і означає мільйон циклів на секунду або один мільйон герц (106 Гц). Ця одиниця виміру визначена у Міжнародній системі одиниць виміру та в комп’ютерних обчисленнях використовується для визначення швидкості передачі даних всередині компонентів та між ними.

Коли наприкінці 90-х з’явилася технологія пам’яті SDRAM (синхронна динамічна пам’ять із довільним доступом), швидкість передачі даних вимірювалася синхронно із тактовим генератором материнської плати, при цьому дані передавалися лише на висхідному фронті тактового циклу. В цілях вимірювання швидкості роботи SDRAM-пам’яті 100 МГц позначало 100 x 106 транзакцій на секунду.

Модулі пам’яті DDR SDRAM з’явилися на початку 2000-х. Ця технологія дозволила вдвічі збільшити обсяг передачі даних за тактовий цикл та здійснювати передачу даних як під час зростання, так і під час спаду циклу.

Але одиниця виміру залишилася такою ж. Із тактовою частотою 100 МГц фактична швидкість передачі даних за допомогою технології DDR досягнула показника 200 млн. транзакцій на тактовий цикл. Нова, точніша одиниця виміру була дуже на часі.

Що таке МТ/с?

МТ/с означає «мегатранзації за секунду» та є точнішою одиницею виміру фактичної швидкості передачі даних в пам’яті DDR SDRAM. Абревіатура «МТ/с» є скороченням терміну «мегатранзакції (або мільйон транзакцій) на секунду».

SDRAM
Тактова частота: 100 МГц
Швидкість передачі: 100 МТ/с
Пропускна здатність: 800 МБ/с

DDR SDRAM
Тактова частота: 100 МГц
Швидкість передачі: 200 МТ/с
Пропускна здатність: 1600 МБ/с

Схема, що демонструє передачу даних в тактовому циклі в SDRAM порівняно із DDR SDRAM

Пошук товарів Kingston

Разом із Kingston вибір пам'яті дуже простий.
Завдяки 35 рокам досвіду Kingston має знання та ресурси, необхідні для правильного вибору.

Пошук за назвою системи чи пристрою

Щоб знайти потрібний продукт Kingston, просто введіть назву чи модельний номер комп’ютерної системи чи цифрового пристрою.

Пошук за модельним номером Kingston

Введіть модельний номер продукту Kingston

DDR5 Ресурси

Дізнатись більше о модулях пам’яті