Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

Модулі пам’яті Kingston в сервері

Як вибрати серверну пам’ять?

#KingstonCognate представляє Саймона Бестемена

Фото Саймона Бестемена – консультанта Інтернет-провайдерів, датацентрів та постачальників

Саймон Бестемен – громадянин Франції й Нідерландів та ветеран у сфері інформаційно-телекомунікаційних технологій та центрів обробки даних. Має 20 років досвіду роботи із Інтернет-провайдерами та центрами обробки даних, а також у наданні консультаційних послуг різним організаціям. Саймон займав керівні посади у багатонаціональних компаніях, що працюють у таких сферах, як надання послуг, комерція та маркетинг, операційне управління, а також стратегічний розвиток.

Наразі Саймон обіймає посаду керуючого директора Хмарної спільноти Нідерландів – нідерландського об’єднання хостингових компаній. Будучи провідним представником цієї галузі, він часто пише про актуальні в ній питання, виступає із доповідями на конгресах та конференціях, а також бере участь в організованих нідерландським урядом круглих столах з питань телекомунікацій, центрів обробки даних та регулювання Інтернету. Він входить до складу правлінь різних галузевих організацій в сфері освіти, праці та державного управління.

Пам’ять є критичним компонентом будь-якої системи, а її некоректне налаштування може мати значні негативні наслідки для роботи системи.

Перед тим, як приймати рішення щодо наповнення сервера та вибору типу та кількості модулів пам’яті, варто досконало розібратися в цих питаннях, бо помилки можуть призвести до незадовільної продуктивності, занадто високого енергоспоживання або навіть серйозніших наслідків, таких як відмова системи.

Типи технологій пам’яті

В першу чергу треба подбати про сумісність. «Різнобій» модулів пам’яті різних брендів в одному банку пам’яті може призвести до їх несумісності. У разі встановлення некоректного модулю пам’яті або несумісності між модулями може статися таке, що система включиться, але не завантажить операційну систему.

Наразі існує 3 основних технологій пам’яті: UDIMM (небуферировані DIMM), RDIMM (регістрові DIMM) та LRDIMM (DIMM зі зниженим рівнем навантаження). Навіть якщо всі ці модулі пам’яті фізично поміщаються у слоти пам’яті сервера, їх НЕ МОЖНА комбінувати, бо це призведе до неможливості завантаження системи.

Як вибрати модуль пам’яті?

Модулі пам’яті на чорному фоні

UDIMM, RDIMM та LRDIMM також бувають з різними швидкістними характеристиками. Сучасні сервери сумісні із модулями пам’яті DDR4, що працюють на швидкості до 3200 МТ/с. Цей показник може варіюватися залежно від моделі процесора та кількості встановлених модулів пам’яті.

Уявіть собі автомагістраль. Якщо трасою їде багато машин, рух буде повільнішим, бо інакше може статися аварія. Те саме стосується серверів. Якщо встановлено багато модулів пам’яті, система уповільнить частоту пам’яті, щоби мати здатність обробляти більшу кількість даних, що передаються до та із модулів пам’яті.

Ще один важливий момент – дотримання рекомендацій виробника щодо встановлення модулів пам’яті. Сьогодні існує безліч варіантів платформ із різними конфігураціями каналів пам’яті. Існують материнські плати із 4, 6 та 8 каналами пам’яті, а цього року очікується поява материнських плат 3 12 каналами пам’яті. Інструмент «Пошук пам’яті Kingston» допоможе не тільки правильно вибрати артикул модуля, але й надасть інформацію про вашу систему.

Про що треба пам’ятати при налаштуванні сервера

Важливо встановлювати модулі пам’яті відповідно до рекомендацій архітектури платформи. Це те, що ми називаємо збалансованою конфігурацією пам’яті. Нехтування рекомендаціями щодо налаштування каналів пам’яті призведе до втрати продуктивності пам’яті або незбалансованої конфігурації пам’яті.

Часто на сервери встановлюють модулі пам’яті із низькою ємністю. Такий підхід несе певні складнощі:

  • Масштабування: У разі заповнення сервера модулями пам’яті із низькою ємністю в подальшому ви не зможете додавати нові модулі. Треба буде вилучати наявні модулі та купляти нові, щоби забезпечити максимальну ємність.
  • Енергоспоживання: Встановлення більшої кількості модулів пам’яті призведе до підвищення енергоспоживання.
  • Продуктивність: Пам’ятаєте аналогію із автомагістраллю? Повне заповнення сервера, скоріш за все, призведе до зниження швидкості пам’яті.

Розуміння специфіки використання є запорукою успіху

Якщо говорити про загальну вартість володіння, то придбання найдешевшого варіанту не завжди є вигідним. Варто досконало вивчити технічні характеристики платформи, ознайомитися із варіантами її модернізації та визначити потреби.

Якщо треба забезпечити більшу ємність пам’яті, варто зупинитися на RDIMM та LRDIMM. А якщо важливою є пропускна здатність пам’яті, то відштовхуватися треба від моделі процесора та кількості наявних каналів пам’яті. Якщо платформа має 8 каналів пам’яті, то краще встановлювати модулі пам’яті групами по вісім на процесор, щоби забезпечити оптимальну роботу. Деякі платформи обмежують продуктивність пам’яті, коли модулі встановлено у другому банку (що також називається 2DPC – 2 DIMM на канал).

І, нарешті, також доцільно розглянути варіант встановлення двохренкових модулів пам’яті, оскільки вони забезпечують вищу продуктивність пам’яті порівняно із одноренковими.

Найкращі рішення пам’яті для ваших потреб

Kingston пропонує модулі серверної пам’яті зі швидкістю 3200 МТ/с, що на сьогодні є найшвидшими модулями пам’яті DDR4 (поки ми не перейдемо до DDR5 вже цього року).

Як ви бачите, модернізація системи – не зовсім очевидна річ. Тому Kingston пропонує БЕЗКОШТОВНИЙ сервіс «Запитайте експерта». Модулі пам’яті, SSD або інша продукція – Kingston допоможе вибрати оптимальне рішення для ваших потреб.

#KingstonIsWithYou

Пошук товарів Kingston

Разом із Kingston вибір пам'яті дуже простий.
Завдяки 35 рокам досвіду Kingston має знання та ресурси, необхідні для правильного вибору.

Пошук за назвою системи чи пристрою

Щоб знайти потрібний продукт Kingston, просто введіть назву чи модельний номер комп’ютерної системи чи цифрового пристрою.

Пошук за модельним номером Kingston

Введіть модельний номер продукту Kingston

Спросите у специалиста по модулям памяти

Спросите у специалиста по модулям памяти

Kingston может предложить вам независимое мнение и совет о том, какие преимущества дает настройка вашего сервера для обеспечения оптимальной производительности и емкости. Специалисты по конфигурации компании Kingston обладают знаниями и ресурсами для поддержки ваших потребностей в обновлении памяти.

Спросите специалиста