Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

Приємне із корисним: чому варто обробляти фото та відео на геймерському ПК

Приємне із корисним: чому варто обробляти фото та відео на геймерському ПК

Силует геймера в навушниках на фоні екрану, на якому видно груЧи вам відомо, що спільного у геймерів та редакторів фото/відео? Таке може здаватися малоймовірним, однак це не настільки дивно, як може виглядати на перший погляд.

Цей спільний інтерес – їхні «робочі лошадки», комп’ютери, а точніше – оперативна пам’ять, призначена для геймерських ПК. Високопродуктивна геймерська пам’ять забезпечуює швидшу роботу відеоігор та програм, зокрема, за рахунок покращення показників FPS та реагування системи. Більша ємність пам’яті дозволяє «заливати» зі сховища більші обсяги даних та використовувати об’ємні зображення та відеофайли.

Оперативна пам’ять із можливістю оверклокингу, призначена для геймерських ПК, зазвичай відповідає найжорсткішим вимогам щодо продуктивності, забезпечуючи можливість паралельного виконання завдань та ефективної роботи із програмами, що несуть надвисоке навантаження. Хм, а у світі обробки фото/відео те ж саме.

Розглянемо деякі подібні моменти, які стосуються використання оперативної пам’яті у цих двох сферах.

Молодий чоловік дивиться на екран ПК перед клавіатурою з підсвіткою, на фоні - лампа

32 ГБ – ідеальний обсяг оперативної пам’яті для геймерського комп’ютера. Це також непогана початкова точка для професійних редакторів фото та відео (хоча чим більша ємність, тим краще, особливо для редакторів, які працюють із високоякісним відео 4К та більше).

Аналогічно, якщо (як геймерам або редакторам фото/відео) часто доводиться запускати багато програм в фоновому режимі, 32 ГБ (або навіть 128 ГБ) буде більш практичним вибором. Геймерські комп’ютери мають обробляти велику кількість контенту. Програми для обробки фото та відео також вимагають високої потужності для обробки відео в реальному часі та редагування з високим рівнем деталізації.

Ще одна подібність цих двох сфер полягає у швидкості, оскільки саме вона визначає швидкість доступу до критичної інформації. Чим вища швидкість, тим вища продуктивність.

І, нарешті, іще однією подібністю є можливість самостійного апгрейду. Хоча представники обох груп можуть легко замовити як готову машину, так і зібрану спеціально під їхні потреби, дуже багато геймерів та редакторів фото/відео мають сміливу вдачу та надають перевагу самостійному складанню комп’ютера. Тому додати оперативну пам’ять для них не є складним завданням.

Оперативна пам’ять продається модулями, які встановлюються на материнську плату ПК, найчастіше оснащену чотирма роз’ємами – хоча їх кількість може досягати восьми, або, навпаки, всього двох у випадку ПК із малим форм-фактором. Одиночні модулі пам’яті зазвичай мають обсяг від 4 до 32 ГБ; оптимально купляти комплект з двох-чотирьох модулів. Це забезпечує переваги багатоканальной роботи.

На сьогодні існує три покоління оперативної пам’яті від Kingston: DDR3, DDR4 та DDR5. Новітньою версією є DDR5, яка працює швидше та більш ефективно, аніж DDR4.

Якими би не були ваші потреби – ігри, обробка контенту або робочі потреби – Kingston Technology рада запропонувати вам лінійку модулів Kingston FURY на будь-який бюджет та потреби. Кожний тип пам’яті можна придбати у комплекті до восьми модулів.

#KingstonFURY #KingstonIsWithYou

Пов’язані відео

Пов’язані публікації