Ми помітили, що ви зараз відвідуєте сайт у Великій Британії. Бажаєте відвідати наш основний сайт?

Геймер у навушниках, що грає в шутер (вигляд зверху)

Подальші кроки після складання комп’ютера

Ви склали комп’ютер своєї мрії, але що робити далі? Перш ніж ви почнете користуватися новим комп’ютером, необхідно виконати декілька кроків, щоб забезпечити його належну роботу та максимальну продуктивність. Ви вже вийшли на фінішну пряму. Отже, виконайте останні кроки, щоб отримати справжнє задоволення від свого комп’ютера.

Налаштування BIOS

Найперша річ, яку потрібно зробити після складання комп’ютера, – це налаштувати BIOS (базову систему введення/виведення). BIOS – це програмне забезпечення, яке зберігається на будь-якій материнській платі. BIOS інформує комп’ютер про те, як виконувати ряд базових функцій, а також допомагає ідентифікувати обладнання на комп’ютері.

Щоб отримати доступ до BIOS, необхідно утримувати одну з функціональних клавіш під час завантаження комп’ютера. Клавіша доступу до BIOS залежить від виробника материнської плати. Дізнатися точно про клавішу можна в документації до материнської плати.

Відкривши в перший раз BIOS, ви можете розгубитися від великої кількості налаштувань, але, на щастя, більшість цих налаштувань не потрібно змінювати. Найголовніше, вам потрібно встановити порядок опитування завантажувальних носіїв, який використовуватиметься для вирішення, з якого носія будет запущено операційну систему. Якщо ви хочете встановити операційну систему з USB-накопичувача, необхідно вибрати USB-накопичувач як перший завантажувальний носій. Змінивши порядок завантажувальних накопичувачів, перезавантажте комп’ютер. Коли комп’ютер увімкнеться, BIOS спробує завантажитися з першого пристрою за зазначеним вами порядком.

Ще одна річ, яку можна перевірити в BIOS, – це правильна частота роботи оперативної пам’яті. Витративши немалі гроші за швидкісну оперативну пам’ять, ви маєте переконатися, що пам’ять працює саме на тій частоті, за яку ви заплатили. Також слід увімкнути XMP, щоб скористатися перевагами вищих тактових частот, які може підтримувати ваша оперативна пам’ять. Ця опція може бути прихована на екрані розширених налаштувань, тому треба пошукати її!

Інсталяція операційної системи

Пам’ять FURY Beast DDR4 RGB у настільному комп’ютері та розмитий екран із налаштуваннями на передньому плані

Інсталяція операційної системи – це найважливіший крок після складання комп’ютера, оскільки без нього ви нічого не зможете зробити! Найвідомішими операційними системами для комп’ютерів є Windows 10 і Windows 11, а інсталяція операційної системи з USB-накопичувача залишається найпростішим способом з усіх можливих. Якщо ви не знаєте, як інсталювати Windows з USB-накопичувача, ви можете переглянути посібник Microsoft.

Інсталяція та оновлення драйверів

Драйвер – це набір файлів, який забезпечує правильне функціонування компонентів комп’ютера, взаємодіючи з операційною системою. Кожен комп’ютер має безліч драйверів, які керують різними компонентами й програмним забезпеченням. Нині більшість драйверів встановлюється автоматично через операційну систему. Однак для деяких компонентів комп’ютера можуть знадобитися спеціальні драйвери, які можна завантажити з сайту виробника материнської плати або обладнання. Обов’язково оновлюйте драйвери, інакше ви можете зіткнутися з проблемами розмитої графіки або повільного завантаження. Після завершення інсталяції рекомендуємо негайно оновити операційну систему, щоб отримати всі останні драйвери та оновлення системи безпеки.

Захист комп’ютера

Приділіть увагу безпеці свого комп’ютера, щоб уникнути потенційних загроз у мережі. Скористайтесь антивірусною та антишпигунською програмами для захисту свого комп’ютера і даних. Ми рекомендуємо встановити регулярне сканування комп’ютера за розкладом для підтримки працездатності вашої системи.

Інсталяція програм та ігор

Тепер, виконавши налаштування операційної системи, можна приступити до інсталяції всіх необхідних програм та ігор. Ви можете завантажити улюблену гру декількома способами: інсталювати з фізичного носія, завантажити безпосередньо із сайту видавця або через цифровий магазин, наприклад Steam. Стежте за обсягом сховища, оскільки файли деяких програм та ігор мають великий розмір. Спробуйте інсталювати ігри на окремий диск, який не містить операційну систему. Так ви отримаєте більше місця для зберігання поточних і майбутніх ігор, а також захистите файли збереження гри й не втратите ігровий прогрес після повторної інсталяції ОС.

Створіть резервну копію!

Не ризикуйте втратити всі свої важливі файли та дані. Переконайтеся, що у вас є резервна копія. Незалежно від того, чи користуєтесь ви зовнішнім SSD-накопичувачем чи хмарним сховищем, резервне копіювання – це найкращий спосіб захистити дані!

Персоналізація комп’ютера

Найцікавіша частина складання комп’ютера – це можливість персоналізувати його відповідно до ваших власних уподобань. Існує безліч простих способів персоналізувати свій комп’ютер, наприклад змінити екран блокування, створити ярлики та змінити розташування панелі завдань. Крім того, ви можете налаштувати RGB-підсвітлення й світлові ефекти комп’ютера за допомогою програмного забезпечення Kingston FURY CTRL, а також придбати периферійні пристрої та настільні аксесуари для комп’ютера своєї мрії.

Отримайте задоволення від свого комп’ютера...

Тепер, коли ваш комп’ютер повністю налаштовано та персоналізовано, настав час отримати справжнє задоволення від нього! Складання комп’ютера вимагає великих зусиль, але результати можуть виявитися приголомшливими! Результат вашої роботи – це комп’ютерна система, складена власними руками та персоналізована відповідно до власних уподобань!

Отже, цей час настав. Насолоджуйтесь!

#KingstonIsWithYou #KingstonFURY

Пов’язані публікації